More

  Latest Posts

  Silverstone va organiza una dintre cele trei curse sprint din Formula 1

  Gazdă tradițională a Marelui Premiu al Marii Britaniei, Silverstone a fost primul circuit confirmat care va folosi noul format al curselor sprint în Formula 1. În 2021, Liberty Media a propus trei curse sprint în calendar pentru a vedea dacă formatul va deveni definitiv.

  Noul format ar modifica radical formatul weekend-ului de cursă. Astfel, cea de-a doua sesiune de antrenamente de vineri ar deveni sesiune de calificări pentru întrecerea sprint de sâmbătă. Totodată, cursele sprint vor determina ordinea pe grila de start pentru întrecerea de duminică.

  Toate detaliile vor fi finalizate până la debutul noului sezon, programat să se desfășoare în Bahrain, între 26-28 martie. Momentan, în afară de Silverstone, alte trei grand prix-uri, Italia, Canada și Brazilia, și-au exprimat interesul pentru celelalte două locuri rămase libere.

  “Suntem pe punctul de a finaliza detaliile. Nu vrem să prăfuim prestigiul curselor de duminică. Acelea vor rămâne punctul central al weekendurilor de cursă. Pentru noul format, vom avea calificări vineri și cursa sprint sâmbătă.” a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Liberty Media.

  “Vor fi acordate puncte, momentan nu am ajuns la acord comun vis-a-vis de sistemul de punctaj. De asemenea, cursele sprint vor determina ordinea pentru întrecerea de duminică. Pot să confirm că Silverstone va fi una dintre cele trei curse sprint.” a concluzionat oficialul italian.

  Noul sistem propus de Liberty Media a divizat părerile piloților, dar și ale oamenilor implicați activ în partea administrativă a echipelor din Formula 1. Sebastian Vettel a fost de departe cel mai vocal critic, în timp ce, Toto Wolff, Christian Horner și Mattia Binotto au susținut noul format.

  Sezonul 2021 va debuta pe 28 martie, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului.

   

  Sursa: The Independent

  Photocredit: AS


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss