GP24 Media

LATEST POSTS

Silverstone va organiza una dintre cele trei curse sprint din Formula 1

Formula 1
Vizualizări: 10411

Gazdă tradițională a Marelui Premiu al Marii Britaniei, Silverstone a fost primul circuit confirmat care va folosi noul format al curselor sprint în Formula 1. În 2021, Liberty Media a propus trei curse sprint în calendar pentru a vedea dacă formatul va deveni definitiv.

Noul format ar modifica radical formatul weekend-ului de cursă. Astfel, cea de-a doua sesiune de antrenamente de vineri ar deveni sesiune de calificări pentru întrecerea sprint de sâmbătă. Totodată, cursele sprint vor determina ordinea pe grila de start pentru întrecerea de duminică.

Toate detaliile vor fi finalizate până la debutul noului sezon, programat să se desfășoare în Bahrain, între 26-28 martie. Momentan, în afară de Silverstone, alte trei grand prix-uri, Italia, Canada și Brazilia, și-au exprimat interesul pentru celelalte două locuri rămase libere.

“Suntem pe punctul de a finaliza detaliile. Nu vrem să prăfuim prestigiul curselor de duminică. Acelea vor rămâne punctul central al weekendurilor de cursă. Pentru noul format, vom avea calificări vineri și cursa sprint sâmbătă.” a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Liberty Media.

“Vor fi acordate puncte, momentan nu am ajuns la acord comun vis-a-vis de sistemul de punctaj. De asemenea, cursele sprint vor determina ordinea pentru întrecerea de duminică. Pot să confirm că Silverstone va fi una dintre cele trei curse sprint.” a concluzionat oficialul italian.

Noul sistem propus de Liberty Media a divizat părerile piloților, dar și ale oamenilor implicați activ în partea administrativă a echipelor din Formula 1. Sebastian Vettel a fost de departe cel mai vocal critic, în timp ce, Toto Wolff, Christian Horner și Mattia Binotto au susținut noul format.

Sezonul 2021 va debuta pe 28 martie, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: The Independent
Photocredit: AS
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES