More

  Latest Posts

  Silverstone va organiza una dintre cele trei curse sprint din Formula 1

  Gazdă tradițională a Marelui Premiu al Marii Britaniei, Silverstone a fost primul circuit confirmat care va folosi noul format al curselor sprint în Formula 1. În 2021, Liberty Media a propus trei curse sprint în calendar pentru a vedea dacă formatul va deveni definitiv.

  Noul format ar modifica radical formatul weekend-ului de cursă. Astfel, cea de-a doua sesiune de antrenamente de vineri ar deveni sesiune de calificări pentru întrecerea sprint de sâmbătă. Totodată, cursele sprint vor determina ordinea pe grila de start pentru întrecerea de duminică.

  Toate detaliile vor fi finalizate până la debutul noului sezon, programat să se desfășoare în Bahrain, între 26-28 martie. Momentan, în afară de Silverstone, alte trei grand prix-uri, Italia, Canada și Brazilia, și-au exprimat interesul pentru celelalte două locuri rămase libere.

  “Suntem pe punctul de a finaliza detaliile. Nu vrem să prăfuim prestigiul curselor de duminică. Acelea vor rămâne punctul central al weekendurilor de cursă. Pentru noul format, vom avea calificări vineri și cursa sprint sâmbătă.” a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Liberty Media.

  “Vor fi acordate puncte, momentan nu am ajuns la acord comun vis-a-vis de sistemul de punctaj. De asemenea, cursele sprint vor determina ordinea pentru întrecerea de duminică. Pot să confirm că Silverstone va fi una dintre cele trei curse sprint.” a concluzionat oficialul italian.

  Noul sistem propus de Liberty Media a divizat părerile piloților, dar și ale oamenilor implicați activ în partea administrativă a echipelor din Formula 1. Sebastian Vettel a fost de departe cel mai vocal critic, în timp ce, Toto Wolff, Christian Horner și Mattia Binotto au susținut noul format.

  Sezonul 2021 va debuta pe 28 martie, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului.

   

  Sursa: The Independent
  Photocredit: AS

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  The Independent

  Latest Posts

  Don't Miss