More

  Latest Posts

  Sport Masters Year2012-Alin Lapadusa- “Daca n-ai emoții și nu ți-e frică…mai bine nu iei startul.”

  Seria dedicata echipei Sport Master Year 2012 continua astazi cu interviul lui Alin Lapadusa si povestea lui despre debutul in motorsport.

  De unde pasiunea pentru motorsport?

  Cu siguranță toate poveștile încep din copilărie…..eu facem gimnastică de performanță, tata era șef pe parcul rece la IEELIF și așa am avut primul contact cu fiarele. Însă un banal accident la claviculă, m-a oprit să merg la lot. Atunci totul a devenit clar, vreau la raliu.

  Ce inseamna pentru tine aceasta lume?

  Este o lume extrem de complexă, o lupta și  adaptare continuă….nu știu, mă simt c-a acasă, în afara probelor…e locul unde ne împărtășim povești și vise legate de motorsport, chiar dacă sunt concurent sau spectator.

  Ce emotii aduce cu ea linia de start?

  Emoțiile clar sunt mari, încep odată cu înscrierea în concurs… însă frica e cel mai mare dușman și dispare treptat  după fiecare km parcurs de proba. Dar nu uit vorba lui Nea Matei….daca n-ai emoții și nu-ți-e frică…mai bine nu iei startul.

  Ne poti spune o etapa la care ai participat si ti-a ramas in minte?

  Sunt mai multe…trei, raliul Aradului 2016-2018 și raliul Harghitei 2017. Pe prima buclă am mers facă comunicație.. (era defectă). La Arad în 2016 cu Gilles… 2018 cu Sugar și Harghita 2017 cu Sally.

  Cum definesti tu curajul?

  Curaj avem toți, mai mult sau mai puțin,însă curajul ține de asumarea unor riscuri, care te aruncă în necunoscut. Pt mine este o “misiune” și rămân optimist ca o duc până la sfârșit

  Sports Master Year 2012. Cum vezi tu acest club sportive si ce inseamna pentru tine?

  A fost o echipă, care a devenit club sportiv și organizator. S-a implicat în multe proiecte, dar cel mai important a pus în mișcare probe și locații noi pt concurenții din toate clasele. Este o oportunitate pt debutanți si e foarte bine.

  Cum reusesti sa gestionezi si sa depasesti situatiile mai putin placute?

  Cu situații neplăcute ne întâlnim toți pe probe,acuma depende de fiecare în parte, dacă are sau nu curajul sa meargă  mai departe. Îți v-a fii mult mai ușor să treci peste un eveniment neplăcut dacă conștientizezi ce s-a întâmplat si  accepți situația cu o abordare pozitivă.

  Vezi motorsportul ca pe o eliberare, ca pe un mod de viata?

  La început pot spune că a fost eliberare, însă ani au trecut și a devenit un mod de viață….acum fiecare km parcurs pe probă te scoate din tiparul zilnic, cel pe care îl cunoaștem  cu toții.

  Ce ii incurajezi pe cei ce vor sa debuteze in acest sport?

  Dacă au curaj și fac pasul ăsta nu-i încurajez…. le dau un sfat.Incepeți cu pași mărunți,pregătiți-vă materialul de concurs să vă fie ca o mănușă, ascultați pe cei care au experiență, furați orice informație legată de pregătirea mașinii si bucurați-vă de fiecare probă.

  Mulțumesc publicului… datorită lor avem energie pe probe. Bucurați-vă de fiecare minut alături de familie, asa cum ne bucurăm noi pe probe de fiecare km de probă.

  Seria povestilor interesante continua si cu alte interviuri interesante pe care va invitam sa le cititi.

  Galerie Foto: Arhiva personala-Alin Lapadusa, RallyZoom.ro

  Sursa: http://gp24.ro
  Photocredit: http://gp24.ro

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  http://gp24.ro

  Latest Posts

  Don't Miss