Latest Posts

Sordo va face prima apariție în WRC din 2022 în Portugalia pentru Hyundai Motorsport.

Vizualizări: 11599

Hyundai Motorsport a anunțat că Dani Sordo va concura luna viitoare în Raliul Portugaliei, pentru ceea ce va fi prima sa ieșire din sezonul Campionatului Mondial de Raliuri.

Era de așteptat ca pilotul de 38 de ani să se urce la volanul celui de-al treilea i20 N pentru primul eveniment pe pietriș al sezonului, în Portugalia, în perioada 19-22 mai, iar echipa a confirmat oficial acest lucru. Noua achiziție a Hyundai Motorsport, Oliver Solberg, a fost înscris până acum în cel de-al treilea exemplar al echipei în primele trei raliuri ale sezonului. El a fost nevoit să se retragă de la debutul sezonului de la Monte Carlo din cauza fumului din cockpit, apoi a terminat al șaselea în Suedia la ultima participare.

Dani Sordo

El va rămâne la bordul mașinii pentru Croația, care începe săptămâna viitoare. Sordo a declarat: „Abia aștept să mă întorc în WRC și să concurez pentru prima dată cu Hyundai i20 N Rally1 în Portugalia”. Restul evenimentelor din programul lui Sordo pentru 2022 nu este clar în acest moment. Deși experimentatul spaniol este pregătit să participe la mai multe evenimente, se așteaptă ca Solberg, în vârstă de 20 de ani, să conducă majoritatea sezonului în cea de-a treia mașină.

Vorbind pentru Autosport la începutul acestui an, Sordo, de trei ori câștigător al unui eveniment WRC, a declarat „În contractul meu am patru raliuri, așa că nu știu dacă voi face mai multe sau mai puține”. În timp ce Sordo a fost absent din WRC până acum în acest an, el și-a făcut debutul în raliul raid concurând luna trecută la evenimentul Qatar International Baja. La volanul unui buggy Can-Am Maverick T3, Sordo și copilotul francez Xavier Panseri au terminat pe locul 13 într-o secțiune de mașini la care a participat și fostul rival din WRC Kris Meeke, care a terminat pe locul 4.

Dani Sordo

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sordo are multă experiență pe faimoasele drumuri de pietriș din Portugalia, obținând cinci podiumuri la acest eveniment de-a lungul carierei sale. Cel mai bun rezultat al său a venit anul trecut, când a terminat pe locul doi în spatele lui Elfyn Evans de la Toyota. După un început de sezon dezamăgitor, echipa sa Hyundai a făcut progrese, i20 N Rally1 obținând primul podium al campaniei, cu locul doi obținut de Thierry Neuville în Suedia. Acolo, Solberg, a fost în luptă pentru un podium la începutul cursei înainte de a merge pentru a termina al șaselea.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss