More

  Latest Posts

  Sordo va face prima apariție în WRC din 2022 în Portugalia pentru Hyundai Motorsport.

  Hyundai Motorsport a anunțat că Dani Sordo va concura luna viitoare în Raliul Portugaliei, pentru ceea ce va fi prima sa ieșire din sezonul Campionatului Mondial de Raliuri.

  Era de așteptat ca pilotul de 38 de ani să se urce la volanul celui de-al treilea i20 N pentru primul eveniment pe pietriș al sezonului, în Portugalia, în perioada 19-22 mai, iar echipa a confirmat oficial acest lucru. Noua achiziție a Hyundai Motorsport, Oliver Solberg, a fost înscris până acum în cel de-al treilea exemplar al echipei în primele trei raliuri ale sezonului. El a fost nevoit să se retragă de la debutul sezonului de la Monte Carlo din cauza fumului din cockpit, apoi a terminat al șaselea în Suedia la ultima participare.

  Dani Sordo

  El va rămâne la bordul mașinii pentru Croația, care începe săptămâna viitoare. Sordo a declarat: „Abia aștept să mă întorc în WRC și să concurez pentru prima dată cu Hyundai i20 N Rally1 în Portugalia”. Restul evenimentelor din programul lui Sordo pentru 2022 nu este clar în acest moment. Deși experimentatul spaniol este pregătit să participe la mai multe evenimente, se așteaptă ca Solberg, în vârstă de 20 de ani, să conducă majoritatea sezonului în cea de-a treia mașină.

  Vorbind pentru Autosport la începutul acestui an, Sordo, de trei ori câștigător al unui eveniment WRC, a declarat „În contractul meu am patru raliuri, așa că nu știu dacă voi face mai multe sau mai puține”. În timp ce Sordo a fost absent din WRC până acum în acest an, el și-a făcut debutul în raliul raid concurând luna trecută la evenimentul Qatar International Baja. La volanul unui buggy Can-Am Maverick T3, Sordo și copilotul francez Xavier Panseri au terminat pe locul 13 într-o secțiune de mașini la care a participat și fostul rival din WRC Kris Meeke, care a terminat pe locul 4.

  Dani Sordo

   

  Sordo are multă experiență pe faimoasele drumuri de pietriș din Portugalia, obținând cinci podiumuri la acest eveniment de-a lungul carierei sale. Cel mai bun rezultat al său a venit anul trecut, când a terminat pe locul doi în spatele lui Elfyn Evans de la Toyota. După un început de sezon dezamăgitor, echipa sa Hyundai a făcut progrese, i20 N Rally1 obținând primul podium al campaniei, cu locul doi obținut de Thierry Neuville în Suedia. Acolo, Solberg, a fost în luptă pentru un podium la începutul cursei înainte de a merge pentru a termina al șaselea.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Rally Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss