More

  Latest Posts

  Solberg pune presiune pe liderul WRC3, Mikkelsen

  Andreas Mikkelsen a păstrat conducerea WRC 3 la ACI Rally Monza sâmbătă – dar se confruntă cu o finală agitată după un spectacol de ofensivă de la adolescentul Oliver Solberg.

  Experimentatul Mikkelsen a început etapa secundă din munții Lombardiei, de deasupra orașului Bergamo, cu aproape un minut avantaj față de colegul său scandinav. Un stil de conducere hotărât din partea lui Solberg a redus acest minut la 14,3s, rămânând numai ultimul stadiu scurt de duminică. Mikkelsen s-a clasat pe locul trei în clasamentul general și a dominat categoria la testele de viteză de vineri, de pe circuitul Monza. Solberg a schimbat scenariul ieri, pe drumuri înzăpezite care au provocat ravagii, dar totuși nu a ieșit niciodată din top trei cele mai bune timpuri.

  „Știu că am spus că ieri a fost o zi nebunească, dar sunt momente în care cred că astăzi a fost și mai nebunesc”, a spus Solberg. „Așteptam cu toții multă zăpadă în turul de dimineață, dar de fapt nu a fost atât de rău. După-amiaza am participat doar la etapa de mijloc a turului, deoarece celelalte două (SS10 / 12) au fost anulate. ”

  Într-o zi în care vremea a făcut din alegerea anvelopelor o artă dificilă, Mikkelsen nu a fost mulțumit de selecțiile sale, iar o manetă de viteză ruptă în interiorul Fabia-ului său i-a distras și mai mult atenția.

  Jari Huttunen a fost al treilea, într-un Hyundai i20 și acest lucru ar fi suficient pentru finlandez ca să revendice titlul mondial, dacă va rămâne acolo în ultimele trei etape de duminică de la Monza. El se află la 34,0s înaintea lui Solberg.

  Emil Lindholm a fost cu aproape o jumătate de minut în urmă, pe al patrulea loc, într-o altă Fabia. O pană făcută după-amiaza l-a lăsat în spatele lui Huttunen, dar în așa fel a fost ritmul conducerii sfertului, încât toți cei patru s-au situat în top 10 la general.

  Polonezul Kajetan Kajetanowicz a fost al cincilea, iar actualul lider în puncte, Marco Bulacia, a completat jumătatea de duzină. Tânărul bolivian a pierdut timpul după ce s-a oprit pentru a repara o pană aproape de începutul SS11. Umberto Scandola, erou și sărbătorit, a revenit de la retragerea timpurie de vineri, pentru a câștiga două etape în i20-ul său.

  Sursa: World Rally Championship
  Photocredit: World Rally Championship

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  World Rally Championship

  Latest Posts

  Don't Miss