Latest Posts

Solberg nu a vrut ca raliul din Monza să se termine după cel mai bun finish în WRC

Vizualizări: 15766

Oliver Solberg a recunoscut că nu voia ca Raliul din Monza să se termine după ce a obținut un finish în top cinci în Campionatul Mondial de Raliuri.

Tânărul în vârstă de 20 de ani s-a surprins pe el însuși egalând ritmul coechipierilor săi mai experimentați Hyundai Thierry Neuville, Dani Sordo și Teemu Suninen, în cursul a trei zile pe asfalt în Italia, în drum spre locul cinci la final.

Spectacolul lui Solberg a fost de departe cel mai reușit de când a ajuns în mașinile WRC, după ce a obținut anterior o pereche de locuri șapte la debutul său în Raliul Arctic Finlanda (februarie) și Raliul Spaniei (octombrie), cu o retragere la Raliul Safari din iunie.

„Vreau să continui”, a spus Solberg, care concura alături de cel de-al patrulea copilot al sedanurilor Elliott Edmondson.

„Când ai o mașină precum Hyundai i20 Coupe WRC, pur și simplu nu vrei să te oprești să o conduci. Aceasta a fost o săptămână atât de cool, atât de fantastică.

„Acest raliu este de fapt destul de complicat pentru că treci de la conducerea mașinilor acolo, la munte, apoi ajungem la circuit unde este mult mai tehnic, atât de multe intersecții și mereu viraj și trebuie să schimbi cu adevărat stilul de condus. Trebuie să fii complet precis.

„Am folosit unele dintre drumurile cu pietriș din circuit și este, de asemenea, foarte distractiv – asta îmi aminteam de când concuram în rallycross.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am făcut mai multe progrese și am luat mai multă experiență din acest raliu. Unii mă întrebau care este diferența dintre acest eveniment și cel de dinainte [Rally de España] unde nu eram atât de sus.

„Răspunsul este că am mers mai repede! Nu am fost niciodată în Spania înainte, dar am concurat la acest raliu anul trecut și am avut ceva experiență.

„Cred că viteza pe care am avut-o a fost bună aici. Sincer să fiu, să pot lupta cu colegii mei a fost mai mult decât mă așteptam.”

Rezultatul va acționa ca o creștere a încrederii înainte de anul viitor, când suedezul va concura în mod regulat cu mașinile WRC Rally1 cu Hyundai.

Solberg va împărtăși cea de-a treia intrare a mărcii coreene alături de experimentatul spaniol Dani Sordo, cu primul raliu care urmează să înceapă sezonul la Monte Carlo în perioada 20-23 ianuarie.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss