Latest Posts

Solberg i se alătură lui Veiby în echipa Hyundai WRC2

Vizualizări: 22715

Adolescentul Oliver Solberg va fi partenerul lui Ole Christian Veiby în distribuția WRC2 a Hyundai Motorsport în 2021.

Suedezul, în vârstă de 19 ani, trece la categoria premier support a Campionatului Mondial de Raliuri FIA, după ce a făcut parte dintr-o campanie cu un Volkswagen Polo și Skoda Fabia în categoria inferioară WRC3 în acest sezon. A terminat pe locul patru, cu o victorie la Rally Estonia.

Norvegianul Veiby rămâne alături de producătorul coreean pentru un al doilea sezon, după ce a luat trei podiumuri, pe drumul spre al patrulea, în clasamentul WRC2 într-un i20 R5. El a finalizat anul cu un start World Rally Car la ACI Rally Monza la începutul acestei luni.

Duo-ul scandinav va începe sezonul cu i20 R5 de la Hyundai, înainte de a se muta în noua mașină i20 N Rally2, când va fi disponibilă la mijlocul sezonului. Programul pentru ambii piloți nu a fost finalizat.

Solberg a semnat un acord de doi ani și va fi co-pilotat de Aaron Johnston din Irlanda de Nord. El a spus că este o „oportunitate incredibilă” de a se alătura echipei care a câștigat titlul mondial al producătorilor WRC în 2019 și 2020.

„Aceasta este următoarea parte a visului. Mai am de făcut o parte din vis. A mă alătura Hyundai Motorsport este fantastic. Să conduc pentru campionul mondial actual al producătorilor … acesta este o parte importantă a visului pentru mine “, a adăugat el. „Se pare că acesta este un capitol nou. Am făcut startul carierei mele, acum aceasta este următoarea parte. Dar, este ca orice. Putem sărbători această colaborare astăzi, dar mâine începem munca grea pentru a profita la maximum de lucrul cu campionii mondiali. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Veiby, 24, va fi co-pilotat de experimentatul Jonas Andersson și a spus că intenționează să își construiască anul inaugural alături de echipă.

„Am învățat multe și sunt încântat să continui munca pe care am început-o. Sezonul 2020 nu a ieșit așa cum ne-am dorit. Am luat trei podiumuri din cele cinci evenimente WRC2 la care am concurat, dar nu există nicio îndoială că ne-am dorit cu adevărat să câștigăm și să fim pe treapta superioară a podiumului. A fost un an foarte diferit și provocator și aștept cu nerăbdare să mai am un an pentru a lupta corect în WRC2”, a adăugat el. Veiby se va pregăti pentru noul sezon la Romjulsrally din Norvegia pe 29 decembrie.

Hyundai va susține, de asemenea, WRC3 și campionul polonez Jari Huttunen în sezonul viitor, deși detaliile nu au fost confirmate. Rusul Nikolay Gryazin părăsește echipa.

Solberg i se alătură lui Veiby în echipa Hyundai WRC2

Directorul echipei, Andrea Adamo, a spus că este important să reafirme angajamentul Hyundai față de stelele în creștere.

„Ambele sunt talente incitante și cu siguranță unice. Oliver, desigur, are un nume de familie foarte cunoscut, dar a început deja să se dovedească pe sine, cu rezultate precum victoria WRC 3 în Estonia. Și Ole Christian a avut câteva rezultate promițătoare în i20 R5 pe parcursul anului.”

„Departamentul nostru Customer Racing a lucrat acerb în acest an provocator pentru a produce mașini de raliuri competitive pentru echipajele din întreaga lume, așa că suntem încântați să vedem ce pot face mașinile la etapele mondiale de raliuri în 2021, cu acești piloți ambițioși”, a adăugat el .

Solberg i se alătură lui Veiby în echipa Hyundai WRC2

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss