More

  Latest Posts

  Solberg i se alătură lui Veiby în echipa Hyundai WRC2

  Adolescentul Oliver Solberg va fi partenerul lui Ole Christian Veiby în distribuția WRC2 a Hyundai Motorsport în 2021.

  Suedezul, în vârstă de 19 ani, trece la categoria premier support a Campionatului Mondial de Raliuri FIA, după ce a făcut parte dintr-o campanie cu un Volkswagen Polo și Skoda Fabia în categoria inferioară WRC3 în acest sezon. A terminat pe locul patru, cu o victorie la Rally Estonia.

  Norvegianul Veiby rămâne alături de producătorul coreean pentru un al doilea sezon, după ce a luat trei podiumuri, pe drumul spre al patrulea, în clasamentul WRC2 într-un i20 R5. El a finalizat anul cu un start World Rally Car la ACI Rally Monza la începutul acestei luni.

  Duo-ul scandinav va începe sezonul cu i20 R5 de la Hyundai, înainte de a se muta în noua mașină i20 N Rally2, când va fi disponibilă la mijlocul sezonului. Programul pentru ambii piloți nu a fost finalizat.

  Solberg a semnat un acord de doi ani și va fi co-pilotat de Aaron Johnston din Irlanda de Nord. El a spus că este o „oportunitate incredibilă” de a se alătura echipei care a câștigat titlul mondial al producătorilor WRC în 2019 și 2020.

  „Aceasta este următoarea parte a visului. Mai am de făcut o parte din vis. A mă alătura Hyundai Motorsport este fantastic. Să conduc pentru campionul mondial actual al producătorilor … acesta este o parte importantă a visului pentru mine “, a adăugat el. „Se pare că acesta este un capitol nou. Am făcut startul carierei mele, acum aceasta este următoarea parte. Dar, este ca orice. Putem sărbători această colaborare astăzi, dar mâine începem munca grea pentru a profita la maximum de lucrul cu campionii mondiali. ”

  Veiby, 24, va fi co-pilotat de experimentatul Jonas Andersson și a spus că intenționează să își construiască anul inaugural alături de echipă.

  „Am învățat multe și sunt încântat să continui munca pe care am început-o. Sezonul 2020 nu a ieșit așa cum ne-am dorit. Am luat trei podiumuri din cele cinci evenimente WRC2 la care am concurat, dar nu există nicio îndoială că ne-am dorit cu adevărat să câștigăm și să fim pe treapta superioară a podiumului. A fost un an foarte diferit și provocator și aștept cu nerăbdare să mai am un an pentru a lupta corect în WRC2”, a adăugat el. Veiby se va pregăti pentru noul sezon la Romjulsrally din Norvegia pe 29 decembrie.

  Hyundai va susține, de asemenea, WRC3 și campionul polonez Jari Huttunen în sezonul viitor, deși detaliile nu au fost confirmate. Rusul Nikolay Gryazin părăsește echipa.

  Directorul echipei, Andrea Adamo, a spus că este important să reafirme angajamentul Hyundai față de stelele în creștere.

  „Ambele sunt talente incitante și cu siguranță unice. Oliver, desigur, are un nume de familie foarte cunoscut, dar a început deja să se dovedească pe sine, cu rezultate precum victoria WRC 3 în Estonia. Și Ole Christian a avut câteva rezultate promițătoare în i20 R5 pe parcursul anului.”

  „Departamentul nostru Customer Racing a lucrat acerb în acest an provocator pentru a produce mașini de raliuri competitive pentru echipajele din întreaga lume, așa că suntem încântați să vedem ce pot face mașinile la etapele mondiale de raliuri în 2021, cu acești piloți ambițioși”, a adăugat el .

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss