More

  Latest Posts

  Se schimbă formatul seriilor suport Formula 2 și 3 din 2021

  Din dorința celor din FIA de a reduce din costuri, campionatele de Formula 2 și Formula 3, vor suferi modificări din 2021. Noul program va aduce câte trei curse pe weekend, în locul celor două de acum, asta însemnând mai puține călătorii, așadar, mai puțini bani cheltuiți pe deplasările echipelor.

  2021 va fi primul an în care F2 și F3 nu vor concura în aceleași weekend-uri ca și Formula 1. Ambele vor rămâne serii suport, dar apariția lor se va face alternativ, de la cursă la cursă.

  CEO-ul F2 și F3 a declarat: „Unul dintre aspectele esențiale, pe care ne-am axat de când s-a lansat Seria GP2, în 2015, este controlul costurilor. Azi, mai mult ca oricând, trebuie să fie cel mai important subiect al strategiei noastre.”

  „Măsurile la care vom recurge, sunt cruciale, deoarece vor avea un impact puternic asupra ambelor campionate, a calendarului competițional, a weekend-urilor de cursă și, prin urmare, asupra regulilor.”

  „Mai mult decât atât, echipele care fac parte din ambele campionate, vor avea posibilitatea să utilizeze o parte din personal, pentru ambele categorii, pentru a reduce costurile. Credem cu tărie că trebuie să realizăm asta, cât mai repede posibil, pentru a asigura stabilitatea campionatelor, în anii care vor urma.”

  Se dorește, de asemenea, să se diminueze și costurile de producție pentru monoposturi, pentru a face situația mai ușoară pentru echipe, după acest an dezolant, care a lovit puternic economia globală.

  Aceste schimbări nu vor afecta acțiunea fabuloasă de pe pistă, ambele serii promițând să performeze spectaculos, chiar și în condiții nefavorabile.

  Sursa: thecheckeredflag.com

  Photocredit: F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss