Latest Posts

Zoe Florescu Potolea câștigă 2022 FIA Girls on Track

Vizualizări: 58145

Zoe Florescu Potolea a ieșit câștigătoare la categoria Junior și va primi sprijin din partea Ferrari Driver Academy pentru un sezon internațional de karting în 2023 cu Tony Kart Racing Team.

FIA Women In Motorsport promovează programul “Girls On Track – Rising Stars” și
pentru a doua oară în istoria proiectului, acesta a inclus și o categorie Junior, cu piloți
cu vârsta sub 14 ani fiind selectate printre cele mai promițătoare tinere talente feminine din karting la nivel mondial. Câștigătoarea, Zoe Florescu Potolea, în vârstă de 13 ani, s-a născut în București, are cetățenie română și americană, precum și reședința în Italia, reprezentând astfel Italia în cadrul selecției.

Zoe este unul dintre numele feminine în plină ascensiune în karting la nivel mondial în 2022. În acest sezon ea a concurat cu Birel Art Racing Team în unele dintre cele mai competitive competiții de karting din lume, printre care WSK Euro Series, RGMMC Champions of the Future, FIA European Karting Championship și FIA World Karting Championship.

Zoe

Cu sprijinul și sub îndrumarea Ferrari Driver Academy, și cu ajutorul kartingului
expertiza în karting și recordul extraordinar de succes pe circuit al Tony Kart Racing Team, Zoe va avea la dispoziție șansa de a urca și mai mult în rândurile kartingului și ale motorsportului. Pentru programul “Girls On Track – Rising Stars” au fost depuse peste 80 de candidaturi de către autoritățile sportive naționale din întreaga lume, iar opt piloți juniori au fost invitați la circuitul de karting Circuit Paul Ricard în luna august pentru prima etapă a selecției.

Patru piloți de sex feminin au ieșit printre cei mai buni finaliști ai primei etape din Franța și au avansat pentru a doua etapă a selecției din Italia. Acestea s-au întâlnit în noiembrie la Maranello, pentru a doua etapă a selecției – unde Ferrari Driver Academy a avut dificila sarcină de a evalua tinerele talente. Piloții au petrecut două zile în sediul emblematic din Maranello al Ferrari Driver Academy, înainte de a să se mute la pista de karting Franciacorta, unde au ieșit pe pistă în karturi de curse Tony Kart și au avut ocazia să
să-și arate abilitățile pe pistă, viteza și spiritul de luptă.

Zoe

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Laurent Mekies, directorul de curse al echipa Formula 1 Scuderiei Ferrari:
„Felicitări pentru Zoe, care a obținut cea mai bună performanță la testul de la Franciacorta, în categoria Junior și care acum va concura în Karting cu sprijinul nostru și al partenerului de lungă durată al Ferrari Driver Academy, Tony Kart. Ferrari face foarte mult pentru a promova FIA Girls on Track – Rising Stars, pentru că îl considerăm o parte integrantă a programului nostru global de scouting în cadrul căruia, în fiecare an, împreună cu partenerii noștri, alegem cei mai talentați tineri din întreaga lume”.

„Încă o dată, cu sprijinul Ferrari Driver Academy, am descoperit niște talente, cum ar fi cei 4 finaliști juniori, Lisa, Zoe, Sara, Mathilda, care și-au arătat predispoziția pentru
să-și făurească o carieră în motorsport”. – a comentat președintele FIA Women In Motorsport și Iron Dames fondatoare a Iron Dames, Deborah Mayer.

„Unul dintre punctele forte ale programului nostru este acela de a detecta și de a cultiva fetele de la vârstă fragedă, atunci când acestea încep să viseze să devină piloți de curse”, a continuat ea. „Aducând mai multe femei în sporturile cu motor necesită să lărgim baza piramidei și vom dezvolta în continuare această strategie în viitor”.

Zoe

Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA:
Le adresez sincere felicitări Aureliei Nobels și lui Zoe Florescu Potolea, în calitate de 2022 FIA Girls on Track – Rising Stars. Cu acest succes, ele au acum o oportunitate fantastică de a dezvolte o carieră în sporturile cu motor. În timp ce așteptăm cu nerăbdare să vedem progresul acestor două emoționante tinere și incitante tinere pilotine, vreau să mulțumesc, de asemenea, Academiei Ferrari Driver Academy și The Iron Dames pentru parteneriatul în succesul acestei inițiative de pionierat.

Faptul că tinerele talente feminine din întreaga lume sunt recunoscute și susținute este un semn foarte pozitiv. FIA se află în prima linie a schimbării atunci când vine vorba de diversitate, iar inițiative precum Girls on Track – Rising Stars sunt un important parte a obiectivului nostru de a crește considerabil participarea la sporturile cu motor în următorii ani, prin încurajarea și sprijinirea sectoarelor subreprezentate ale societății.

„Sincer, nu-mi vine să cred. A fost o experiență extraordinară pe tot parcursul programului
în Paul Ricard și în Franciacorta. Voi da tot ce am mai bun pentru a onora această oportunitate” – a comentat Zoe la anunț. „Mulțumesc foarte mult tuturor celor care fac posibil acest lucru”.

  • Mai multe știri despre Campionate de Karting găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / AG Media & Partners
Photocredit: Arhiva personală - Zoe Florescu Potolea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / AG Media & Partners

Latest Posts

Don't Miss