GP24 Media

LATEST POSTS

Rowland – Mahindra trebuie să vină mai bine pregătit pentru weekendurile de FE

Rowland
Vizualizări: 25361

Oliver Rowland consideră că Mahindra trebuie să ajungă la weekendurile de Formula E mai bine pregătiţi decât sezonul trecut pentru a concura constant în faţa terenului în 2022.

Atât Alexander Sims, cât și Alex Lynn au terminat pe podium în cel de-al treilea sezon al epocii Gen2 a FE din acest an, acesta din urmă punând chiar capăt perioadei de doi ani a echipei Mahindra, câștigând etapa a doua a E-Prix-ului de la Londra.

Cu toate acestea, producătorul indian a lipsit constant pe parcursul campaniei, obținând o medie de doar 8,8 puncte pe cursă și rareori terminând în top 10 cu ambele mașini.

Aceasta a însemnat că a ajuns pe locul nouă din 12 echipe din campionat, chiar în urma clientului Mercedes Venturi și a echipei Porsche.

Dar, deși Mahindra nu a putut să-i deranjeze în mod regulat pe alergătorii de frunte din FE, a făcut progrese incredibile în weekendurile cu dublu header, transformându-și ritmul peste noapte cu ajutorul personalului aflat la noua sa unitate din Banbury.

Acest lucru a fost cel mai evident în timpul E-Prix-ului de la Londra de la Centrul ExCel, unde, după ce s-a luptat pentru eficiența energetică sâmbătă, Lynn a reușit să transforme un start pe al doilea rând în victorie în Cursa 2.

Rowland, care se alătură lui Mahindra pentru a-l înlocui pe Lynn de la IMSA, consideră că echipa trebuie să încerce să fie competitivă încă de la începutul fiecărui weekend de cursă pentru a-și oferi cele mai bune șanse de a continua campania din 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Rowland - Mahindra trebuie să vină mai bine pregătit pentru weekendurile de FE

Pregătirile înainte de cursă vor deveni și mai importante anul viitor, doar patru dintre cele 12 locații găzduind mai multe curse, spre deosebire de șapte din opt în 2021.

„Dacă te uiți la Londra cu Lynn, Valencia cu Lynn – deși probabil că nu a obținut rezultatul pe care îl merita – Roma cu Sims, au fost niște rezultate foarte pozitive pentru ei.

“Ceea ce nu a fost acolo sezonul trecut a fost consecvența, în ceea ce privește săptămâna după săptămână. Cred că există și responsabilitatea noastră, ca piloți, să ne asigurăm că ajungem pe circuit cât se poate de pregătiți, dar asta este corelat cu simulatorul și multe alte lucruri.

„După cum am arătat, mașina în ziua ei este destul de competitivă, este vorba doar de a crea consistență și pentru asta vrem cu adevărat să facem eforturi, să corelăm simulatorul cu pistă, astfel încât când ajungem să știm exact unde suntem. Și cred că acesta este cu adevărat domeniul cheie pe care trebuie să-l îmbunătățească.

„Simt că anul trecut în prima zi echipa a fost ultima, iar în ziua a doua făcuseră un pas mare, așa că trebuie doar să ne asigurăm că în prima zi suntem imediat acolo și nu ne încurcăm prea mult.”

Rowland - Mahindra trebuie să vină mai bine pregătit pentru weekendurile de FE

Ca parte a noilor cicluri de omologare de doi ani ale FE, toate echipele, inclusiv Mahindra, își vor transfera hardware-ul de propulsie existent în sezonul final al ciclului de reguli Gen2 în 2022.

Actualizările de software vor fi în continuare permise, lăsând loc echipelor să își optimizeze pachetul existent, dar Rowland consideră că orice câștig de performanță va fi minim în noua campanie.

„Am făcut o schimbare destul de mare în ceea ce privește software-ul, vom vedea dacă este un pas”, a spus Rowland. „Cu experiența mea din ultimii trei ani în Formula E, am venit [la Mahindra] cu câteva idei pe care doream să le implementez și, făcând astfel, sper să găsim mai multă performanță.

“În Formula E, decalajele sunt atât de, atât de apropiate. Aceste lucruri sunt concepute pentru a aduce o sutime de secundă, așa că dacă putem câștiga o jumătate de zecime sau o zecime, este deja un pas mare.”

„Cred că ceea ce este cu adevărat important este să creștem și să ne dezvoltăm ca echipă în acest an și să construim o bază cu adevărat solidă”, a spus Rowland când a fost întrebat despre obiectivele sale pentru noul sezon.

„Dar desigur că aș minți dacă aș spune că nu vreau să câștig o cursă. Vreau să câștig o cursă și să fiu provocator constant în fruntea grilei până la sfârșitul sezonului. Așa că acestea sunt obiectivele mele și ținte.”, a declarat Oliver Rowland.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula E găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES