Latest Posts

Rovanpera: Toyota face “progrese bune” în dezvoltarea modelului GR Yaris Rally1.

Vizualizări: 20517

Toyota Gazoo Racing a făcut „progrese foarte bune” în ceea ce privește dezvoltarea noului GR Yaris Rally1 înaintea Raliului Croației de săptămâna viitoare, potrivit pilotului echipei Kalle Rovanpera.

Pilotul echipei de uzină Toyota Gazoo Racing se îndreaptă spre a doua rundă de asfalt a sezonului cu un avans de 14 puncte în Campionatul Mondial de Raliuri, grație unui loc patru la Monte Carlo, urmat de o victorie în Suedia, în februarie, la ultima cursă. În timpul pauzei de aproape două luni dintre evenimente, Toyota Gazoo Racing a fost ocupată cu dezvoltarea noului său mașina Rally1 hibrid, testând pe pietriș în Sardinia înainte de un test pre-eveniment pe asfalt în Croația săptămâna trecută.

Vorbind în urma ultimului test, Kalle Rovanpera este deja convins că mașina a făcut un pas înainte de la ultima ieșire pe asfalt de la Monte Carlo, în ianuarie. „Imediat dimineața, senzația a fost destul de pozitivă din partea mașinii și, în general, întreaga zi a decurs destul de bine”, a declarat Kalle Rovanpera, care a efectuat, de asemenea, un test pentru producătorul de pneuri Pirelli în Croația săptămâna trecută.

Toyota

„Avem lucruri noi de făcut și de încercat, ceea ce este întotdeauna cel mai bun lucru și, de asemenea, putem vedea că noile lucruri îmbunătățesc mașina. Cred că au fost progrese foarte bune de la ultima dată când am fost pe asfalt. Să sperăm că va merge bine și pe eveniment”.

Șeful Toyota Gazoo Racing WRC, Jari-Matti Latvala, a declarat că pauza lungă de la Suedia a oferit o oportunitate valoroasă de a perfecționa setările noului Yaris, după un sezon secundar frenetic de pregătire a noilor mașini pentru 2022. „Primele două evenimente ale sezonului cu noile reglementări au fost foarte intense, iar pauza din program ne-a oferit șansa de a evalua ceea ce am învățat și de a continua să dezvoltăm GR Yaris Rally1”, a declarat Latvala.

„Am avut câteva zile de teste pe pietriș în Sardinia și apoi testul pre-eveniment din Croația, săptămâna trecută. Până acum, o mare parte din atenție a fost acordată fiabilității și funcționării sistemului hibrid, dar acum putem lucra cu adevărat la optimizarea configurației mașinii și la încercarea de a o face și mai puternică”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce Rovanpera a fost încurajat de progresele pe care Toyota le-a făcut cu Yaris pe asfalt, Raliul Croației nu a fost un teren de vânătoare fericit anul trecut și este posibil să reprezinte o provocare semnificativă. Finlandezul s-a îndreptat spre evenimentul din 2021 în fruntea campionatului, dar s-a prăbușit în etapa de deschidere, lăsându-l cu o experiență limitată a etapelor pentru ediția din acest an.

Toyota

„Bineînțeles că este interesant [să conduci campionatul], este aceeași situație ca anul trecut, dar sperăm că vom gestiona Croația un pic mai bine”, a adăugat Rovanpera. „Cred că cea mai mare provocare pentru noi este să încercăm să gestionăm diferența de experiență față de băieții care au făcut cursa anul trecut, deoarece anul trecut am făcut doar aproape prima etapă completă”.

„După aceea nu am avut nicio experiență, iar într-un eveniment ca acesta se pare că starea, aderența și etapele sunt destul de dificile. Am mai fost în această situație și sunt sigur că vom face tot ce putem chiar și fără experiență”.

Raliul Croației începe cu un shakedown joia viitoare, înainte de cele 20 de etape competitive, care încep vineri.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss