More

  Latest Posts

  Rossi: Important să închei cariera în MotoGP cu o clasare în top 10

  Valentino Rossi recunoaște că „nu s-a așteptat” la ca ultima sa cursă din MotoGP să fie atât de specială și a spus că este important să-și încheie cariera cu o clasare în top 10 la Marele Premiu de la Valencia.

  După 26 de sezoane, 432 de mari premii, nouă titluri mondiale și 115 victorii, cariera strălucitoare a lui Rossi în MotoGP s-a încheiat duminică în runda finală a sezonului 2021.

  Pilotul Petronas SRT s-a calificat pe locul 10 și a păstrat această poziție în ceea ce el a descris drept „cea mai bună cursă” a sezonului său, înainte de a se bucura de sărbătorile încântătoare de după steagul în carouri.

  Weekend-ul de rămas-bun al lui Rossi a început cu el încheind antrenamentele de vineri ultimul în timpii combinați, dar spune că faptul că își încheie cariera cu un top 10 „este important”, deoarece poate spune că și-a încheiat timpul „cu primii 10 motocicliști din lume”.

  „A fost un weekend cu adevărat, cu adevărat special”, a spus Rossi în ultimul său debrief ca pilot de MotoGP duminică seara.

  „Nu mă așteptam la așa ceva. Eram puțin îngrijorat de ultimul weekend al carierei mele pentru că te gândești mereu la acest moment mult timp și nu știi cum te vei simți sau dacă ești capabil să rămâi concentrat pe cursă.

  „Dar a fost un weekend grozav de joi. Am primit o mulțime de surprize, de la motocicletele din campionatele trecuteși la piloţii mei folosind căștile mele.

  Rossi

  „A fost foarte emoționant. De asemenea, un mare sprijin și un mare respect din partea tuturor oamenilor din padoc și a tuturor piloților MotoGP.

  „Mai ales a fost un weekend grozav deja de ieri, am mers bine și astăzi în cursă am reușit să ajung în top 10. Așadar, înseamnă că îmi închei cariera lungă cu primii 10 piloti din lume.

  „Acest lucru este atât de important pentru mine, înseamnă foarte mult și pot folosi acest rezultat mult timp pentru că pot spune că în ultima mea cursă am terminat în top 10.”

  Rossi spune că a abordat ultima sa cursă ca și cum ar fi luptat pentru campionatul mondial, dar constată că a fost dificil să aibă această mentalitate având în vedere „presiunea” sub care se afla.

  „În primul rând am lucrat bine cu echipa mea”, a adăugat el Rossi.

  „Și ieri deja de dimineață, motocicleta sa îmbunătățit cu adevărat de vineri și începeam să mă simt bine din FP3.

  “Este foarte important. De asemenea, de sâmbătă până duminică ne-am îmbunătățit, și Pecco Bagnaia m-a ajutat să rămân în top 10 în FP3 și să merg direct în Q2 și să încep în top 10.

  „Puteți face cu adevărat o altă cursă începând din top 10. De asemenea, astăzi simt motivația și concentrarea ca și cum ar fi să joc pentru campionat pentru că ultima cursă este ultima cursă, este foarte importantă.

  „Nu este ușor pentru că deja de luni am multă presiune, o mulțime de lucruri de făcut. Dar pentru mine cel mai important lucru a fost să încerc să fiu competitiv în cursă pentru că sunt încă un pilot și este o emoție grozavă.

  „Astăzi am mers foarte bine, nu am făcut greșeli și am dat maximul meu de la început până la sfârșit.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss