More

  Latest Posts

  Rezultate încurajatoare după primul test din 2020

  Ziua de Duminică a marcat reîntoarcerea pe circuit a lui Alex Cascatău la volanul unui model Norma M20 FC după aproape un an de pauză, weekend-ul acesta marcând pregătirile oficiale pentru startul noului sezon din Supercar Challenge. Anul acesta Alex va concura la clasa prototipurilor CN alături de cei de la BSRacing.

  Motorsportul începe încet, încet să-și revină la viață, weekend-urile de curse sunt din nou ceva normal, ba chiar foarte aglomerate din cauza situației actuale, iar Supercar Challenge, cea mai importantă competiție de profil din Olanda, v-a demara la rândui din nou în luna August. Weekend-ul rezervat sesiunilor oficiale de teste dinaintea startului de sezon a fost organizat pe Zolder, cu alte cuvinte același circuit unde va fi găzduită de altfel și prima cursă din acest an, un cadou foarte frumos din partea organizatorilor. Bineînțeles că BSRacing în calitate de noi veniți la clasă nu puteau rata ocazia de a se familiariza cât mai bine cu modelul Norma M20 FC, din păcate unele împrejurări neplăcute le-au dat un pic planurile peste cap.

  Planul pentru întreaga echipă, atât Alex și colegul lui Alain Berg, cât și mecanicii, era să se familiarizeze cât mai mult cu mașina și să-și intre în ritm mai ales după o pauză atât de îndelungată. Probleme la cutia de viteze au apărut în dimineața zilei de Duminică. După ce situația a fost remediată, Alex a sărit în cockpit pentru câteva tururi rapide, referința stabilind-o la 1:32.8, un timp destul de bun având în vedere că preocuparea principală a fost cu setarea mașinii și mai puțin vitezele de vârf.

  Din păcate Berg a fost un pic mai ghinionist reușind un singur tur rapid, și asta din pricina limitei de 98 de decibeli impusă de organizatori, valoare imposibil de atins pentru Norma echipei. Neputându-se rezolva această problemă, echipa nu a avut altă variantă decât să parcheze prototipul iar în schimb au scos pe circuit vechiul lor model Radical SR3 care fusese adus ca și mașină de antrenamente și rezervă.

  Fiind un model mult mai abordabil în comparație cu prototipul Norma, i-a permis lui Alex să se familiarizeze mult mai repede cu noua suprafață asfaltică de pe circuit și noile borduri. În așteptarea startului de sezon, echipa speră să prindă o portiță liberă pentru încă o sesiune de teste, neapărat într-o zi fără limitări de zgomot. Alex pe de altă parte așteaptă cu nerăbdare începerea sezonului chiar dacă concurența la clasa CN va fi una acerbă.

  Prima cursă Supercar Challenge din 2020 se va desfășura pe Zolder în weekend-ul 7-9 August.

  Rezultatele complete ale weekend-ului pot fi găsite aici: https://getraceresults.com/Results/organisator/2020/evenement/Zolder?race=VRM+Test+Day+12-07-2020

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss