GP24 Media

LATEST POSTS

RES 2023: Prima etapă a produs spectacol pe MotorPark Romania

RES
Vizualizări: 28722

În acest weekend s-a desfășurat prima etapă a sezonului 2023 din Romanian Endurance Series (RES), competiție care reușește să adune cât mai mulți piloți, la toate categoriile incluse în program, și cât mai multe mașini superbe.

Primele zile ale lunii aprilie au adus adevărata deschidere a sezonului 2023 în motorsportul românesc. RES se instalează, în mod simbolic, drept competiția care deschide evenimentele importante din țară. Pe MotorPork România, piloții s-au reunit pentru prima rundă a anduranței.

Circuitul ne-a primit așa cum îl știam și în vremurile anterioare, fiind pregătit în mod corespunzător pentru o primă competiție de anvergură în 2023. Din păcate, vremea nu a avut același cuvânt de spus, iar piloții au trebuit să înfrunte un asfalt ud, rece. Astfel, ieșirile în decor nu au lipsit, mai ales în Logan Cup.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată pentru antrenamentele și calificări piloților din cele două competiții, Res Touring și Logan Cup. În acest an, pe MotorPark au sosit mașini foarte interesante, aspectuoase și nu în ultimul rând foarte rapide. Fiecare concept avea atuul său. Grila a fost foarte diversificată, mai ales în Touring, unde am privit atât agilele și ușoarele Fiat 500, cât și modelele Honda Civic sau BMW M4.

RES 2023: Prima etapă a produs spectacol pe MotorPark Romania

Funyo-ul lui Cătălin Ghigea a ocupat pole position-ul la clasa Touring, fiind urmat de modelul BMW M3 deținut de Augustin Draghiceanu & Sergiu Nicolae. Pe locul trei s-a clasat frumosul model Golf TCR al Motor House Racing. Iulian Bontea a terminat primul în calificările Logan Cup, urmat de Theodor Perimenis și Radu Iordache. Diferența înregistrată a fost una foarte mică în Q2, cei trei au terminat în mai puțin de 4 zecimi.

Duminică, ziua marelor performanțe din motorsportul mondial, găzduia și această cursă pe aceeași vreme tomnatică, mohorâtă. Pe tot parcursul zilei au fost precipitații în reprize. Atât la Touring, cât și la Logan, au fost organizate 2 curse, cu grila formată pe baza calificărilor. Cursele au fost spectaculoase, iar depășirile au fost garantate, mai ales în Cupa Logan, unde am avut parte de triplări în viraje.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Parcurgem sistematic cursele. La Logan 1, după 24 de tururi parcurse, Iulian Bontea și Joule Racing au ieșit învingători. Pe locul 2, la 3.4s, a terminat Radu Iordache (Trans Mondial Racing). Horia Roca a completat podiumul cu HRC Racing. Au fost semnalate mai multe ieșiri în afara pistei și mai multe abandonuri. Costi Gherghescu a fost unul dintre protagoniști atunci când se lupta pentru o clasare în top 8.

RES 2023: Prima etapă a produs spectacol pe MotorPark Romania

Touring 1 a fost o cursă foarte atractivă, cu multe dueluri pe parcursul a similarului număr de 24 de tururi. 27 de mașini au fost la start, însă doar 24 au trecut linia de sosire. BMW-ul M3 al duo-ului Stefan Unchiașu și Alexandru Vasilescu a ieșit învingător după un duel cu Golful deținut de Motor House Racing. Dan Florea a încheiat podiumul cu al său Renault Clio. Dani Oțil s-a clasat pe locul 4.

În a doua cursă la clasa Touring, primele două poziții au fost identice. De data aceasta M3-ul AV R a triumfat cu un ecart solid de 25 de secunde. Nici Golful controlat de Ariciu Bogdan & Vintila Adrian, câștigător al clasei GT în ambele curse, nu a avut mari emoții cu protejarea locului secund. Pe locul trei s-a situat Cătălin Ghigea cu al său Funyo.

RES 2023: Prima etapă a produs spectacol pe MotorPark Romania

La Logan 2, Iulian Bontea și-a dublat triumful din prima întrecere. Costi Gherghescu a reușit să își ia revanșa după abandonul din prima cursă, clasându-se pe poziția secundă. Fiatul 500 (o prezență exotică printre Loganuri) pilotat de Battocchi Armando a completat podiumul.

Pentru Romanian Endurance Series urmează o pauză de șase săptămâni. Următoarea etapă se va disputa pe același Romania MotorPark în weekend-ul 13-14 mai. Acest sezon include un număr record de șase runde disputate atât pe Transilvania Motor Ring, cât și pe Romania MotorPark.

Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: GP24 Media
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES