GP24 Media

LATEST POSTS

Renii forțează Raliul Suediei să anuleze două etape WRC

Renii
Vizualizări: 11299

O turmă de reni i-a forțat pe organizatorii Raliului Suediei să anuleze două etape din runda Campionatului Mondial de Raliuri de săptămâna viitoare.

Oficialii au confirmat astăzi că cele două treceri prin Ortrask de 20,49 km vor fi scoase din itinerarul de raliu din cauza renilor care păsc în zonă, care nu pot fi mutați în siguranță. Ortrask urma să găzduiască etapele 9 și 13 ale raliului sâmbătă și, ca urmare a situației, acestea nu vor fi înlocuite, ceea ce înseamnă că raliul va fi disputat acum pe 17 etape competitive în loc de cele 19 probe prescrise inițial.

„Din păcate, din cauza mișcărilor neașteptate ale renilor cauzate de vremea actuală, fermierii au revenit la noi pentru a spune că accesul nu mai este disponibil”, a declarat Glenn Olsson, directorul general al Rally Sweden. „Deși o gamă de soluții pentru a proteja renii au fost oferite și luate în considerare de ambele părți, din păcate, nu am reușit să găsim o soluție care să permită desfășurarea etapei. Este o decizie tardivă, dar care reflectă eforturile hotărâte ale tuturor celor implicați pentru a evita această situație.

„Mutarea unui eveniment WRC într-o nouă locație este un proces de logistică, planificare și consultare a comunității dificil și complicat”, a adăugat Olsson. „Această mișcare reflectă o recunoaștere clară a organizatorilor și a comunității WRC că există factori de mediu care ne pot afecta accesul la zonele rurale. Este un fapt pe care trebuie să-l respectăm. „A avut loc foarte muncă comunitară pe o perioadă lungă de timp pentru a oferi un raliu de succes pentru concurenți și fani, dar, din păcate, în acest caz, acceptăm că drumurile din această zonă nu sunt accesibile pentru 2022.”

Sebastien Ogier

În acest an, tradiționalul raliu pe zăpadă al Suediei revine în calendarul WRC, după ce runda a fost retrasă din programul 2021 din cauza pandemiei de Covid-19. Anul acesta a revenit cu un nou loc gazdă în Umea. Promoterul evenimentului WRC Simon Larkin a adăugat: „Promoterul WRC și FIA respectă decizia Raliului Suediei. Mutarea spre nord la Umea este un pas pozitiv pentru miting și suntem încrezători într-un eveniment de succes săptămâna viitoare și într-un viitor pe termen lung în regiune.”

Raliul Suediei urmează să înceapă vinerea viitoare, cu Kalle Rovanpera de la Toyota, care se află pe locul al treilea în campionat după Monte Carlo, care va deschide virtutea drumului de a fi cel mai bine clasat pilot în campionat care participă la eveniment.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES