GP24 Media

LATEST POSTS

Raliul Suediei își asigură un nou contract de doi ani cu WRC

Vizualizări: 15506

Campionatul Mondial de Raliuri a anunțat că Raliul Suediei va rămâne în calendar pentru următorii doi ani, în baza unui nou acord.

Raliul Suediei a revenit în programul WRC anul acesta, dar într-o nouă locație din orașul Umea, după ce pandemia de COVID-19 a forțat anularea evenimentului anul trecut. Mișcarea evenimentului la aproximativ 800km nord de casa sa spirituală din Karlstad a fost luată pentru a se asigura că participanții se vor confrunta cu condiții pline de zăpadă după raliuri în care zăpada a fost limitată în regiunea Varmland din țară. Drept urmare, a oferit, de asemenea, o serie de etape noi-nouțe pentru care echipajele să le abordeze, producând o luptă palpitantă pentru victoria care a fost în cele din urmă obținută de Kalle Rovanpera de la Toyota.

WRC a declarat că mutarea spre nord a fost reușită, ceea ce a determinat anunțul unui nou contract care va rămâne în programul campionatului până în 2024. „Acest acord asigură locul Suediei în Campionatul Mondial de Raliuri FIA pentru următorii doi ani și protejează viitorul singurului raliu pur de iarnă al WRC”, a spus directorul evenimentului WRC Simon Larkin. „Mutarea spre nord la Umea s-a dovedit un succes răsunător și le mulțumim oamenilor din regiunea Vasterbotten pentru sprijinul și primirea călduroasă pe care le-au acordat campionatului în această săptămână.”

Elfyn Evans

CEO-ul Rally Sweden, Glenn Olsson, a adăugat: „Cred că am avut rezultate cu mult peste așteptările tuturor. Am avut drumuri fantastice, vreme bună, imagini TV bune și mulți ne-au spus că oficialii noștri au făcut o treabă extraordinară acolo. FIA, WRC Promoter și echipele sunt cu toții mulțumiți și toată lumea consideră că a fost o decizie complet corectă să se mute la Umea. „Este, de asemenea, clar că va fi o continuare pentru Raliul Suediei și Umea în WRC, deoarece promoterul WRC și Raliul Suediei au convenit asupra unui nou acord pe doi ani. „A putea încheia un weekend ca acesta, fiind capabil să spun că ne-am prelungit acordul cu doi ani este, desigur, absolut fantastic.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES