GP24 Media

LATEST POSTS

Raliul Spaniei: Ogier își consolidează candidatura la victorie, Kalle Rovanpera se îndepărtează

Raliul, Spaniei, Ogier
Vizualizări: 18941

Sebastien Ogier s-a distanțat de rivalii săi din Campionatul Mondial de Raliuri pentru a-și consolida oferta pentru prima victorie a sezonului în Raliul Spaniei.

Octuplul campion mondial, care concurează într-o campanie parțială cu Toyota Gazoo Racing în acest an, a câștigat trei din cele șase etape ale zilei pentru a deschide un avans de 20,7s față de Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport înainte de ultima zi pe asfaltul spaniol. Thierry Neuville a reușit să-i smulgă poziția a doua coechipierului lui Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera, în ultima etapă a zilei, campionul mondial încheind ziua de sâmbătă la 22,1s de lider.

Ott Tanak de la Hyundai Motorsport a ajuns la serviciu pe locul patru, la 36,6s în fața coechipierului Dani Sordo (1m13,2s) și a pilotului Toyota Gazoo Racing Elfyn Evans (1m27,6s), în timp ce Craig Breen a condus echipa M-Sport Ford, la 1m39,7s în urmă, pe locul șapte. Sebastien Ogier nu a pierdut mult timp pentru a-și impune autoritatea în fruntea raliului atunci când acțiunea s-a reluat sub cerul albastru sâmbătă după-amiază.

Raliul, Spaniei, Ogier

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Francezul a produs încă o dată o cursă impresionantă pentru a câștiga etapa a 12-a cu 2,2s față de Ott Tanak, extinzându-și avantajul față de cel mai apropiat rival, Kalle Rovanpera, la 12,0s. Thierry Neuville a fost al patrulea cel mai rapid, cu 0,5s mai lent decât Kalle Rovanpera, asigurând astfel că diferența față de al doilea la general a crescut la 5,0s. Încă o dată, proba s-a dovedit a fi extrem de disputată în rândul celor de la Rally1, deoarece doar 10,5s au separat primii 10 clasați pe cei 13,93 kilometri.

Avântul necruțător al lui Sebastien Ogier a continuat în etapa 13, campionul mondial de anul trecut fiind din nou de neatins. De data aceasta, el a terminat proba de 20,19 km cu 3,3s mai repede decât Ott Tanak. „Mă simt foarte bine – îmi plac foarte mult aceste etape”, a declarat Sebastien Ogier. „Atâta timp cât ne ferim de probleme, ar trebui să fie bine”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Kalle Rovanpera a recunoscut că singurul mod în care îl poate egala pe Sebastien Ogier este să își asume “riscuri nebunești”, lucru pe care noul campion mondial nu era pregătit să îl ia în considerare, Toyota Gazoo Racing urmărind să își asigure titlul constructorilor în acest weekend. „Nu pot face mai mult dacă nu vreau să îmi asum riscuri nebunești”, a spus Kalle Rovanpera. „Pot să mă bucur că suntem capabili să rămânem în luptă”.

Raliul, Spaniei, Ogier

Finlandezul a fost cu 3,9s mai lent decât Sebastien Ogier, asigurând astfel că diferența față de lider a crescut la 15,9s. Speranțele de victorie ale lui Thierry Neuville au continuat să se estompeze pe măsură ce belgianul a pierdut tot mai mult timp față de duo-ul Toyota Gazoo Racing din față, în timp ce Elfyn Evans a continuat să se lupte pentru a găsi locul ideal în Yaris-ul său în lupta cu Dani Sordo pentru locul cinci. Craig Breen de la M-Sport Ford a continuat să conducă contingentul M-Sport Ford, irlandezul apropiindu-se la 8,5s de Elfyn Evans în clasamentul general.

Seria de victorii de etapă a lui Sebastien Ogier a fost întreruptă la următorul test, grație unei demonstrații uimitoare a eroului local Dani Sordo. Pilotul de la Hyundai Motorsport a fost într-o altă ligă față de rivalii săi în a doua manșă a etapei El Montmell, după ce prima manșă a fost anulată în această dimineață în urma accidentului lui Gus Greensmith. Dani Sordo a terminat proba de 24,18 km cu 5.0s mai repede decât Thierry Neuville, în timp ce liderul raliului, Sebastien Ogier, a fost cu o zecime mai în urmă.

„Nu-mi pasă de timpi – am forțat ca naiba”, a declarat Dani Sordo. „Îmi place foarte mult etapa, așa că am condus pur și simplu. Este mai curat aici și le-am promis prietenilor mei că trebuie să stabilesc cel mai bun timp astăzi”. Bătălia în frunte a luat o altă întorsătură, deoarece Kalle Rovanpera a întâmpinat probleme la începutul etapei, ceea ce a dus la faptul că finlandezul a pierdut 10,3s.

Raliul, Spaniei, Ogier

„A fost un adevărat rahat, a fost o mare mizerie pe linia de start”, a declarat Kalle Rovanpera, care a pierdut 21,1s în spatele lui Sebastien Ogier. „Am avut câteva probleme la începutul etapei. Am avut multe lucruri în neregulă înainte de etapă, așa că etapa nu a fost ușoară”. După ce cu parcursul puternic al lui Thierry Neuville, doar 0,4s l-au despărțit pe Kalle Rovanpera de câștigătorul în exercițiu al evenimentului în lupta pentru locul doi.

Acest deficit s-a evaporat pe ultimii 2,15 km ai zilei, pe străzile din Salou, Thierry Neuville reușind să-i smulgă locul doi lui Kalle Rovanpera după ce a stabilit cel mai rapid timp al etapei. Thierry Neuville a împărțit prada etapei cu coechipierul Ott Tanak, în timp ce Kalle Rovanpera a pierdut 1,8s față de cei doi. Liderul raliului, Sebastien Ogier, a fost, de asemenea, cu o secundă mai rapid decât Kalle Rovanpera în această probă.

În altă ordine de idei, s-a confirmat că M-Sport Ford va încerca să repare mașina lui Gus Greensmith în urma accidentului din etapa 11, pentru a-i permite britanicului să se reintegreze mâine în raliu.

Raliul Spaniei se va încheia duminică, după patru etape competitive, cuprinzând 56,10 kilometri.

Raliul, Spaniei, Ogier

Rezultatele Raliului Spaniei după ziua 2 (proba 15):

Raliul, Spaniei, Ogier Raliul, Spaniei, Ogier Raliul, Spaniei, Ogier

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES