Latest Posts

Racing Ladies: W-Series confirmă 17 piloți pentru 2022.

Vizualizări: 18262

W-Series confirmă 17 piloți pentru 2022, inclusiv cea mai tânără pilot W-Series din istorie, Juju Noda, fiica fostului pilot de Formula 1, Indycar și Super Formula Hideki Noda.

Un flux de noi tinere talente a intrat în W-Series pentru 2022, cinci dintre cele 17 locuri fiind ocupate de adolescenți. Nouă nou-veniți au fost selectați de către promotori pentru a se alătura celor opt piloți reveniți care s-au calificat automat pentru noul sezon, care va începe în luna mai.

În anii precedenți, seria a avut 18 mașini pe rundă. Cu toate acestea, alinierea pentru 2022 a fost redusă la 17 piloți. Rusoaica Ira Sidorkova, prezentă la testul de la Barcelona, dar înlocuită de Jem Hepworth, “nu va concura în W-Series până când organismul sportiv nu va da alte vești privind situația sportivilor ruși”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

W-Series

Sidorkova a primit un loc garantat pentru 2022, în cadrul programului W-Series Academy. Cu toate acestea, piloții ruși au fost excluși din competiție de mai multe federații naționale de motorsport, inclusiv cea britanică.

Pilotul rus de Formula 3 Alexander Smolyar a concurat în cursele F2 din Bahrain de la sfârșitul săptămânii trecute, după ce s-a înscris ca pilot neutru autorizat și a semnat acordul FIA pentru piloți pentru concurenții ruși. Rămâne de văzut dacă el va putea participa la cursele rămase.

Dintre noii piloți ai seriei, există o înclinație notabilă către recruți mai tineri. Juju Noda, fiica în vârstă de 16 ani a fostului pilot de Formula 1 Hideki Noda, va concura în serie ca cel mai tânăr pilot din istorie. Tereza Babickova, Bianca Bustamante, Chloe Chambers și Emely de Heus sunt, de asemenea, adolescente.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

W-Series
Hideki si Juju Noda, W-Series test Barcelona

Directorul de curse al W-Series, Dave Ryan, care face selecția piloților, a declarat: „Pe măsură ce profilul W-Series crește, crește și fondul de talente și standardul piloților noștri, iar grila W Series 2022 este cea mai puternică de până acum”.

„În acest an, ne-am extins programul de căutare și testare a piloților prin organizarea de teste de pre-sezon atât în SUA, cât și în Europa, iar această decizie a dat roade. Clasa din 2022 reprezintă 10 țări diferite, iar mai mult de un sfert din grila de start sunt noi talente care își fac debutul în W-Series”.

„Cei cinci debutanți sunt bine pregătiți și se alătură unui grup de jucători cu performanțe dovedite în W-Series, care știu despre ce este vorba. În spiritul W-Series, toate se vor impulsiona reciproc”.

W-Series

Abbi Pulling, care a impresionat sezonul trecut cu performanțele sale, deși nu a avut un pilot cu normă întreagă în serie, revine cu un loc confirmat în cursă în acest an. Dublul campion Jamie Chadwick și vicecampionii anteriori Alice Powell și Beitske Visser revin, de asemenea, precum și câștigătoarea cursei, Emma Kimiläinen.

Abbie Eaton, care își continuă recuperarea în urma leziunilor la coloana vertebrală provocate de lansarea mașinii sale peste borduri de cârnați la COTA, nu apare pe listă.

Cei 17 piloți confirmați pentru sezonul 2022 al W-Series sunt următorii:

Racing Ladies: W-Series confirmă 17 piloți pentru 2022.

W-Series
Juju Noda, W-Series test, Barcelona

Mai multe știri despre Campionatul W-Series găsiți AICI.

Sursa: W-Series
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

W-Series

Latest Posts

Don't Miss