More

  Latest Posts

  Quartararo învinge duoul Ducati în prima zi la Portimao

  Quartararo a fost cel mai rapid în FP1 şi cel mai rapid în FP2 – o vineri perfectă pentru francezul care continuă să se apere de Bagnaia și Miller în Algarve.

  A fost o zi de deschidere foarte impresionantă la Grande Prémio Brembo do Algarve pentru Campionul Mondial 2021 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP).

  După ce a ocupat locul 1 în FP1, francezul a trecut în fruntea FP2 cu un 1:39.390 pentru a-l învinge pe Francesco Bagnaia cu 0.132s.

  Condițiile au fost perfecte atât în FP1, cât și în FP2 la Autodromo Internacional do Algarve vineri, deoarece trei Honda au reușit să intre în top șase în timpii combinați până când FP2 a ajuns la jumătatea drumului – Alex Marquez (LCR Honda Castrol) a ocupat locul patru în fața lui Pol Espargaro (Repsol Honda Team) și Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu). Totuși, primii trei din FP1 au rămas neschimbați – Quartararo, Bagnaia, Miller – atât ca poziție, cât și ca timp.

  dsc1246 0.gallery full top fullscreen

  Cu 16 minute rămase pe ceas, a avut loc o schimbare în vârf. Bagnaia a lovit un 1:40.007 pentru a-l trece pe Quartararo în P1, avantajul italianului era acum de 0.185s.

  Ultimele 10 minute și-au ridicat apoi capul și, ca de obicei, anvelopele Michelin spate moi și așezarea unui slot în top 10 au fost numele jocului. Mir a devenit primul pilot care a coborât sub bracketul de 1,40, iar Campionul Mondială din 2020 a mers și mai repede în următorul tur.

  Miller a mers apoi pe primul loc, dar Quartararo l-a împins imediat pe australian pe locul doi. Pecco a reușit să însiruiască cel mai bun tur al zilei cu efortul său final, dar italianul nu a putut face nimic pentru a-l împiedica pe noul campion mondial să consolideze onorurile din ziua 1.

  Mir a alunecat în cele din urmă pe locul 4 în timpii combinați, Quartararo, Bagnaia și Miller au mers mai repede în fazele finale, dar a fost o zi pozitivă la birou pentru spaniol.

  dsc1703.gallery full top fullscreen

  Numărul 36 se îndreaptă sâmbătă cu doar câteva zecimi mai jos față de Quartararo, în timp ce locul cinci Pol Espargaro conduce piloţii Honda. Johann Zarco (Pramac Racing) a fost pe locul 13 în FP1, dar francezul urcă în top 10 în FP2 – P6 pentru Zarco.

  Alex Marquez s-a bucurat de ziua sa de vineri pe rollercoaster, compatriotul spaniol Aleix Esaprgaro (Aprilia Racing Team Gresini) și coechipierul Nakagami pe P8 și, respectiv, P9, iar P10 – ultimul loc provizoriu în Q2 – ajungând la Alex Rins (Team Suzuki Ecstar).

  Primii 15 piloti sunt împărțiți de mai puțin de o secundă până acum în Portimao, cu eroul de acasă Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) luptă pe locul 19 în fața fanilor portughezi.

  Top 10 combinat:
  1. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) – 1:39.390
  2. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.132
  3. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 0.221
  4. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.290
  5. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0.402
  6. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.499
  7. Alex Marquez (LCR Honda Castrol) + 0.652
  8. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) + 0.679
  9. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0.732
  10. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.786

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss