GP24 Media

LATEST POSTS

FIA WRC: Premieră Mondială a noii tehnologii în Austria.

FIA
Vizualizări: 18361

Superstarurile FIA WRC vor dezvălui noul material hibrid revoluționar pentru sezonul 2022 în cadrul unei lansări spectaculoase care va avea loc săptămâna viitoare în Austria.

Pentru prima dată, spectaculoasele mașini de Rally1 din noua generație a WRC de la cele trei echipe de constructori vor fi împreună în inovatorul muzeu Hangar-7 din Salzburg, în timp ce noul viitor durabil al seriei va fi dezvăluit sâmbătă, 15 ianuarie.

Noul președinte ales al FIA, Mohammed Ben Sulayem, va participa la evenimentul care va avea loc la începutul serii. Vor fi dezvăluite noile înfățișări, piloți și copiloți de renume de la campionii în exercițiu Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport și M-Sport Ford vor vorbi despre speranțele lor pentru 2022, iar conducerea echipelor va discuta despre strategiile sezonului.

FIA

Evenimentul de o oră, găzduit de fețele cunoscute Kiri Bloore, Becs Williams și Julian Porter, va fi transmis în direct la ora 19.00 (Ora Romaniei) pe platforma WRC+ a WRC Promoter (http://wrcplus.com/), pe Facebook și YouTube. De asemenea, va fi difuzat de unii parteneri de televiziune WRC.

Anul acesta, WRC va avea schimbări majore în ceea ce privește mediul înconjurător, când noile reglementări tehnice vor conduce seria spre un viitor mai sustenabil.

Mașinile de raliu 1 cu propulsie hibridă plug-in proiectate în jurul unui șasiu îmbunătățit cu celule de siguranță, combustibil 100% fără fosile și surse de energie sustenabile sunt esențiale pentru un angajament pentru un viitor mai ecologic din partea FIA, organismul de conducere al sporturilor cu motor, și a promotorului WRC.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Timp de luni de zile, constructorii s-au întrecut în curse contracronometru pentru a-și dezvolta și testa noile modele hibride, în care un motor electric de 100 kW cuplat la o baterie de 3,9 kWh completează un motor pe benzină turbo de 1,6 litri dovedit în competiție.

FIA

Pachetul ridică nivelul maxim de performanță la peste 500 CP, reducând în același timp emisiile de noxe. Secretarul general adjunct al FIA, Bruno Famin, a declarat: “Adoptarea energiei hibride și a biocombustibilului fără fosile reprezintă două dintre cele mai mari progrese din istoria sportului și un pas uriaș spre atingerea obiectivelor noastre primordiale de sustenabilitate. FIA a lucrat foarte mult la aceste evoluții, introducând în același timp și inovații semnificative în materie de siguranță”.

Directorul general al WRC Promoter, Jona Siebel, a declarat că noua eră subliniază angajamentul față de un viitor mai prietenos cu mediul. „Este potrivit ca aceste schimbări revoluționare să fie încorporate pentru cel de-al 50-lea sezon al WRC”, a declarat el cu entuziasm. „Noile mașini Rally1 arată fantastic.

După atâtea pregătiri și multă muncă grea în tot sportul, suntem la doar câteva zile distanță de startul noii ere – este greu să ne stăpânim entuziasmul! Abia aștept să văd mașinile împreună la Salzburg pentru a marca începutul a ceea ce va fi un an palpitant”.

Lansarea are loc cu cinci zile înainte ca mașinile să intre în competiție la celebrul Raliu Monte-Carlo (20-23 ianuarie). Competiția de la Monaco se desfășoară pe drumuri inospitaliere din Alpii francezi, unde se așteaptă ca vremea de iarnă să aducă neprevăzut.

Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

Sursa: FIA WRC
Photocredit: WRC Promotor GmbH
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES