Latest Posts

Pourchaire îşi prelungește contractul cu ART în Formula 2 pentru sezonul 2022

Vizualizări: 14782

Theo Pourchaire va rămâne cu ART Grand Prix pentru al doilea sezon de FIA Formula 2 în 2022.

Juniorul francez de la Sauber s-a angajat pentru al treilea an la echipă, după ce a terminat pe locul cinci în sezonul său de debut în 2021, cu 140 de puncte.

Pourchaire a devenit cel mai tânăr câștigător al cursei de F2 sezonul trecut la Monaco, câștigând cursa caracteristică din pole, înainte de a mai lua două podiumuri, inclusiv o victorie în prima cursă de sprint de la Monza.

El a fost anterior vicecampion FIA Formula 3 cu echipa în 2020, luând două victorii și opt podiumuri în sezonul său de începător.

„Sunt mândru că voi continua în F2 cu ART Grand Prix în 2022”, a spus Pourchaire. “Este o onoare pentru mine să lucrez cu o echipă atât de grozavă. Acesta va fi al treilea an împreună și pentru mine a devenit ca o familie. Să continui cu ei în F2 este foarte interesant.

“Aș dori să mulțumesc Academiei Sauber pentru că m-a însoțit încă o dată. Va fi un an plin și vreau să mă distrez și să câștig experiență pentru viitorul meu. Suntem mai hotărâți ca niciodată și vom ținti la titlul F2.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pourchaire s-a alăturat Academiei Sauber în 2019 și și-a făcut debutul în Formula 1 într-un test privat la Hungaroring în august anul trecut, conducând un Alfa Romeo C38 2019.

Managerul echipei ART Grand Prix, Sebastien Philippe, a adăugat: „Continuarea aventurii noastre împreună are sens! Theo și-a arătat gama talentelor sale și sunt multe dintre ele, atât în ​​termeni individuali, cât și în abilități atletice.

“Motivația și determinarea lui sunt în ton cu cele ale ART Grand Prix și pregătirea de iarnă merge bine. Când știi că ai toate atuurile de partea ta, nu este decât un singur lucru pe care îl poți urmări, titlul!”

Şeful Alfa Romeo F1, Fred Vasseur, a spus anterior că Pourchaire se află într-o „situaţie foarte bună” şi a spus că juniorului i se va oferi „cu siguranţă” şansa de a conduce din nou maşina de F1 a echipei în acest sezon.

Au existat zvonuri că Pourchaire va fi promovat în F1 în 2022, dar scaunul i-a revenit lui Guanyu Zhou. Vasseur a spus că ar fi fost „prea riscant” să-l promoveze pe pilotul francez și a subliniat importanța timpului atunci când vine vorba de o trecere la nivelul superior.

Pourchaire îşi prelungește contractul cu ART în Formula 2 pentru sezonul 2022

Vasseur a spus: „F1 este ca un pistol cu un singur glonț. Dacă îl pierzi pe primul, ești mort. Înseamnă că trebuie să faci bine.

„Am avut discuția, piloţii își petrec 14 ani din viață sau 10 ani din viață cu singura țintă să meargă în F1. „Și este perfect de înțeles, când ești în karturi, când au sub 11 ani, care este ținta ta? Să mergi în F1, OK. Dar atunci când ești aproape de F1, eu mi-am spus si eu i-am spus si lui Theo exact la fel, tinta nu este sa treci în F1 şi atât.

„Ținta este să treci în F1 într-o situație bună și să ai succes în F1. Aceasta este o cu totul altă poveste, pentru că dacă treci în F1 și apoi ești dat afară după un an, este un mare dezastru.

„Dar acum ești aproape de F1, ținta este să te descurci bine acolo. Și ca să faci bine, trebuie să fii bine pregătit din punct de vedere fizic, din punct de vedere tehnic, de condus, trebuie să cunoști pista, pentru că este un sistem atât de complicat încât, dacă lipsește ceva, ești mort.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss