Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Portimao MotoGP: Oliveira pe pole acasă, Mir al 20-lea

  Miguel Oliveira (Tech3 KTM), a obținut primul său pole din MotoGP, în cursa de casă (Grand Prix-ul Portughez), în timp ce, campionul mondial Joan Mir, s-a clasat pe locul 20. MotoGP nu a mai ajuns în Portugalia din 2012, dar în 2020, ne-a adus primul pilot portughez, pe pole, la Algarve, după un Q2 palipitant.

  Johann Zarco, de la Avintia, a setat reperul, la incepututl sesiunii, la 1m39.938s, dar a fost depășit imediat de conaționalul Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). Performanța lui Quartararo (1m39.877s), a rămas neatinsă pentru doar 20 de secunde, ca mai apoi să fie întrecută de colegul său, de la Yamaha, Maverick Vinales, care a venit la 1m39.689s.

  Franco Morbidelli, deși a trecut cu greu de Q1, a ajuns în top cu 1m39.245s. Efortul lui Morbidelli, nu a fost atacat, până în ultimele trei minute ale sesiunii, când acesta a trecut la 1m39.141s, pe pneurile soft. Pilotul SRT a coborât la pragul de 1m38.936s, în ultimul tur, fiind urmat de Cal Crutchlow (LCR Honda) și de Stefan Bradl.

  Câteva îmbunătățiri ale piloților Honda, au întors însă, clasamentul, așadar Oliveira a dat ordinea peste cap, în ultimul său tur. Pilotul Tech3, l-a învins pe Morbidelli, pe ultimul sector și și-a asigurat pole-ul, cu 1m38.892s, iar Jack Miller (Pramac), a completat primul rând.

  Crutchlow (LCR) va lua start-ul de pe poziția a 4-a, înaintea lui Fabio Quartararo, Bradl și Zarco, care a căzut în calsament, după un accident în virajul 8. Alex Rins va pleca, duminică de pe 10 și va avea nevoie să recupereze, dacă dorește să rămână pe locul 2 în campionat. Rins a fost urmat de Takaaki Nakagami (care a avut un accident în FP4) și Andrea Dovizioso, care face ultima cursă împreună cu Ducati, înainte de a-și lua un an liber.

  Brad Binder (KTM), va lua start-ul de pe poziția a 13-a, în fața lui Aleix Espargaro (Aprilia) și a lui Francesco Bagnaia (Pramac). Cel mai mare șoc din sesiunea de calificări, a venit din partea lui Mir (Suzuki), noul campion mondial, care nu a reușit să treacă de Q1 și care va pleca duminică, de pe locul 20. În spatele lui mai sunt doar Tito Rabat de la Avintia și Mika Kallio (Tech3). Locurile 16-19, sunt ocupate de, Alex Marquez, Valentino Rossi, Danilo Petrucci și Lorenzo Savadori.

  Sursa: motorsport.com

  Photocredit: motogp.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss