More

  Latest Posts

  Portimao MotoGP: Oliveira domină cursa de casă cu Tech3 KTM

  Miguel Oliveira are un final de sezon de poveste, în MotoGP, după o victorie grandioasă în, Grand Prix-ul Portughez, în timp ce Joan Mir a fost nevoit să abandoneze, după o cursă dezastruoasă. Oliveira (Tech 3 KTM), nu a condus niciun tur în MotoGP, până astăzi, când le-a dominat pe toate cele 25, pe circuitul de la Algarve – o despărțire bună de Tech3, înainte de a trece la echipa de uzină, în 2021.

  Podiumul lui Jack Miller, cu Pramac, le-a asigurat celor de la Ducati, primul titlu al costructorilor, de la cel din 2007, valorificând o zi absolut dezastruoasă pentru Suzuki. Oliveira a luat toate laudele, după ce a plecat de pe pole și s-a clasat pe prima poziție, în fața lui Franco Morbidelli și Jack Miller, în timp ce campionul mondial Mir a avut o coliziune cu Francesco Bagnaia. Contactul i-a dislocat umărul pilotului Pramac, iar Mir a mai avut un incident, mai târziu, cu Johann Zarco (Avintia), care l-a aruncat înapoi pe locul 20.

  Oliveira nu a făcut nicio mișcare greșită și a reușit să obțină o victorie legendară acasă, la prima trecere a campionatului de MotoGP, prin Portugalia, din 2012. Morbidelli l-a ținut în spate pe Miller, aproape toată cursa, dar în ultimul tur, în virajul 13, pilotul Pramac a furat locul 2, obținând titlul pentru Ducati. Deși a încheiat pe locul 3, Morbidelli este al doilea în campionat, cu a sa Petronas Yamaha SRT.

  Pol Espargaro a încheiat carieră cu KTM, pe 4, asta trimitandu-l pe locul 5 în clasamentul piloților, iar Takaaki Nakagami, a trecut linia de finish pe 5, pentru Honda. Andrea Dovizioso (Ducati) a recuperat, venind de pe poziția a 12-a, pe 6, urmat de Stefan Bradl (Honda), Aleix Espargaro cu Aprilia și Alex Marquez cu Honda.

  Johann Zarco a completat top 10, în ciuda contactului cu Mir, clasandu-se înaintea lui Maverick Vinales (Yamaha). Valentino Rossi încheie cariera cu echipa de uzină Yamaha, pe locul 12, în GP-ul Portugaliei, iar Cal Crutchlow, care părăsește postul de pilot full-time, din MotoGP, a trecut linia de sosire pe 13. Totuși a încheiat cursa înaintea lui Fabio Quartararo (SRT) și Alex Rins (Suzuki).

  Dezastrul lui Quartararo din ultimele etape, îl împinge pe locul 8, în campionat, iar Rins, completează top 3. Danilo Petrucci a ratat zona punctelor, în ultima etapă cu Ducati, la fel ca Mika Kallio (Tech3) și Tito Rabat (Avintia), care își face ultima apariție în MotoGP. Cursa lui Mir s-a sfârșit în turul 16, așadar Brad Binder este „Rookie of the Year”, deși a avut un incident, la început.

  Sursa: motorsport.com

  Photocredit: World Today News


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss