More

  Latest Posts

  Piloti noi, sponsor nou pentru Gresini Racing in 2019 la Moto3

  Prestigioasa echipa a dublului campion mondial Fausto Gresini domina copios sezonul actual la clasa mezina. Jorge Martin este liderul clasamentului general, in timp ce Fabio Di Giannantonio se afla pe locul 3, la doar 29 de puncte in spatele coechipierului sau. Totusi, ambii piloti vor efectua in 2019 o bine meritata trecere la clasa intermediara a motomondialului de viteza, Moto2 (Martin alaturi de Red Bull KTM Ajo, Diggia alaturi de Speed Up).

  Astfel, managerul italian a trebuit sa se gandeasca si sa aleaga atent un nou cuplu de piloti care sa mentina performantele echipei la nivelul inalt pe care il atinge inca din 2015.

  Star-ul echipei va fi argentinianul Gabriel Rodrigo, care are deja 4 sezoane cu program complet la clasa Moto3. De departe, cel mai bun sezon al pilotului in varsta de 22 de ani este cel in desfasurare, in care a reusit si prima clasare pe podium – locul 3 in  Catalunya. Inaintea Marelui Premiu al Japoniei, Rodrigo se afla pe locul 7 la general, cu 108 puncte. Inca de la debutul din 2015, Gabri Rodrigo a pilotat pentru echipa RBA Racing, care a folosit si foloseste motociclete KTM RC250GP. Astfel, motocicleta Honda oferita de Gresini Racing va fi ceva cu totul nou pentru tanarul argentinian.

  Celalalt pilot al echipei va fi Riccardo Rossi, care isi va face astfel debutul pe cea mai mare scena a motociclismului mondial. Italianul a aratat abilitati promitatoare atat in campionatul national, CIV, in care a obtinut si o victorie, cat si in CEV. Obiectivul sau pentru sezonul ce urmeaza va fi sa castige titlul de Rookie of the Year. Rossi va afisa numarul 54 pe motocicleta sa, in onoarea mentorului sau, Mattia Pasini.

  Pe langa acest cuplu nou de piloti, Gresini Racing va beneficia incepand cu 2019, pentru o perioada de 3 ani, si de un nou sponsor principal. Este vorba despre Kommerling, un important producator de profile PVC.

  Fausto Gresini – “Sunt foarte fericit. Gabriel isi va face debutul pe o Honda, insa el are multa experienta si credem ca poate face parte dintre protagonistii acestei clase in sezonul urmator. Riccardo este un pilot tanar, care va face saltul din CIV direct pe scena mondiala a motociclismului. El reprezinta continuarea unei filosofii care a facut sa straluceasca piloti precum Niccolo Antonelli, Lorenzo Baldassarri, Enea Bastianini si Fabio Di Giannantonio. De asemenea, vom conta pe Kommerling ca nou sponsor principal, ceva ce pentru noi este foarte important. As vrea sa le urez bun venit tuturor, acum suntem complet pregatiti pentru sezonul 2019.”

  foto – Gabriel Rodrigo si Fausto Gresini (credit – Gresini Racing)

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss