Latest Posts

Marc Marquez pregătit pentru Campionatul Mondial în 2024? Așteptați mai întâi Malaezia și Qatar!

Vizualizări: 61051

Marc Marquez nu mai este oficial pilot Honda începând cu 1 ianuarie 2024. El reflectează asupra debutului său la Gresini la testul de la Valencia și vorbește despre obiectivele pentru 2024.

Testul de la Valencia din 2023 a fost probabil cel mai așteptat test MotoGP de la debutul lui Valentino Rossi pe Ducati Desmosedici în 2010. 13 ani mai târziu, un alt superstar MotoGP a parcurs primele tururi pe motocicleta italiană campioană mondială de la Borgo Panigale: Marc Marquez. Septuplul campion și-a luat adio de la Repsol Honda după unsprezece sezoane de MotoGP și a trecut la Gresini Ducati.

Cu toate acestea, deoarece contractul lui Marquez cu HRC nu a fost reziliat până la 31 decembrie 2023, spaniolul era oficial încă pilot Honda la momentul testului de la Valencia. Deși japonezii i-au permis protejatului lor să ia parte la testul final, spre deosebire de Rossi în trecut, Marquez nu a avut voie să vorbească cu presa. Colegii noștri de la televiziunea italiană „Sky Sport” au reușit totuși să țină un microfon direcțional în boxa Gresini în primele minute ale testului și să înregistreze astfel primele cuvinte ale superstarului MotoGP despre prima sa cursă pe Ducati GP23, dar nu au existat declarații oficiale.

Marquez

De la 1 ianuarie 2024, însă, Marquez nu mai este angajat al Honda Racing Corporation și are acum voie să vorbească deschis despre aventura sa la Gresini. El a acordat primul său interviu postului de televiziune spaniol “DAZN” și a trecut în revistă testul de la Valencia. „Adevărul este că testul de la Valencia a decurs mai bine decât ne așteptam. Bineînțeles că am fost nervos, am avut fluturi în stomac. Și chiar dacă pilotez în campionatul mondial de mulți ani, a fost o mare schimbare pentru mine. Dar după primul stint am fost mult mai calm și mai relaxat”, își amintește el.

Marc Marquez este fericit: Viteza a fost acolo imediat
Noul venit de la Gresini a fost imediat la egalitate cu colegii săi de marcă și a stabilit câțiva timpi rapizi. „Asta mi-a permis să am o abordare mult mai relaxată a restului testului. Am putut să mă concentrez pe comunicarea cu noii mei ingineri și tehnicieni electroniști și pe înțelegerea motocicletei. În cele din urmă, m-am așezat pe motocicleta campioană mondială, așa că am totul în mâinile mele”, a continuat Marc Marquez.

Principalul motiv al plecării sale de la HRC a fost, în cele din urmă, Honda RC213V, dificil de pilotat și necompetitivă. La Gresini, el vrea să lupte din nou la vârful MotoGP și, cu Ducati GP23, are la dispoziție, fără îndoială, cea mai bună motocicletă din sezonul trecut. Cu toate acestea, Marc Marquez a fost oarecum surprins de cât de repede s-a acomodat cu noua sa motocicletă după unsprezece ani la Honda:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Mai sunt câteva lucruri cu care mă simt complet confortabil, dar viteza a fost acolo și acesta este cel mai important lucru. Am înțeles motocicleta și știm cum să abordăm anumite lucruri”. Spaniolul chiar a condus pentru o perioadă de timp testul de la Valencia și a terminat la doar 0,171 secunde în spatele liderului Maverick Vinales, pe locul al patrulea pe foaia de parcurs. Un debut impresionant, dar Marquez se gândește deja la viitor: „Mai am multe de învățat. Poate nu pentru a deveni mai rapid, ci pentru a pilota mai consistent și mai sigur”.

Marquez

Marc Marquez este încântat: Ducati și Honda sunt complet diferite
Este exact ceea ce spaniolul a reușit rareori să facă în ultimul său an la Honda. De îndată ce ataca, ajungea aproape inevitabil în pietriș. Cu 28 de căzături, Marc Marquez a stabilit un record personal în 2023; niciun alt pilot nu a căzut mai des. Acest lucru ar trebui să se îmbunătățească în sezonul următor, deoarece Ducati este considerat a fi mult mai ușor de utilizat. „Nu-mi place să compar Honda cu Ducati-ul pe care l-am încercat la testul de la Valencia, mai ales în public”, spune Marquez. „Nu voi menționa diferențele, dar Ducati este o motocicletă complet diferită, cu un stil de pilotaj diferit.

Așa cum am spus, voi sări pe motocicleta campioanei mondiale, așa că totul este acolo. Sunt mulți piloți care sunt rapizi pe această motocicletă”. În orice caz, primele impresii sunt foarte pozitive: „Am reușit să mă adaptez mai repede decât am crezut. M-am simțit imediat foarte bine și am simțit bine bicicleta. Timpii pe tur au venit fără să îi caut în mod conștient. La finalul testului, am pus un pneu soft. Și asta a fost important, m-am simțit bine”.

Marc Marquez, principalul favorit la titlul mondial în 2024? Așteptați și vedeți mai întâi!
Ar trebui ca ultima declarație, în special, să fie privită ca un avertisment pentru 2024? La urma urmei, chiar și pe Ducati de anul trecut, Marquez este considerat în cercurile din paddockul MotoGP ca fiind unul dintre principalii favoriți la titlul mondial. „Vreau să aștept și să văd”, a declarat spaniolul, încercând rapid să diminueze așteptările. „Nu voi spune cum voi aborda sezonul sau la ce mă aștept. Vreau să aștept mai întâi alte circuite, precum Malaezia sau Qatar. La Valencia, am concurat imediat după Marele Premiu, așa că toți piloții erau încă în flux”.

Marquez

MotoGP dă startul sezonului 2024 în Malaezia, la începutul lunii februarie (6 – 8), cu primele teste oficiale pe Circuitul Internațional Sepang. Al doilea și ultimul test pregătitor va avea loc în Qatar, pe 19 și 20 februarie, înainte ca primul weekend de curse al anului să aibă loc în același loc, aproape două săptămâni și jumătate mai târziu. Cel târziu până atunci, ar trebui să fie clar dacă se poate conta din nou pe Marquez în 2024:

„Malaezia și Qatar sunt două circuite diferite. Acolo voi înțelege dacă m-am adaptat cu adevărat bine la motocicletă, pentru că acolo sunt unele viraje care sunt puțin mai dificile pentru stilul meu de pilotaj. Dar mă simt confortabil și acesta este cel mai important lucru”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss