Latest Posts

Piastri se apropie de titlu cu victoria din a doua cursă de sprint de la Jeddah

Vizualizări: 18915

Juniorul Alpine Oscar Piastri s-a apropiat de titlul de Formula 2 cu a patra victorie a sezonului în a doua cursă de sprint de la Jeddah, învingându-l pe Bent Viscaal de la Trident, care și-a revenit dintr-un început lent pentru a termina P2.

Juniorul Ferrari, Robert Shwartzman, a trecut în clasament înaintea pilotului de Formula 1 Alfa Romeo Guanyu Zhou din 2022, cu a șasea clasare în top-trei din acest an, dar rămâne la 47 de puncte de Piastri cu patru curse rămase până la final.

Juniorul Red Bull Jehan Daruvala a plecat din pole position-ul inversat și a dominat cea mai mare parte a cursei, dar a ajuns în afara punctelor la steag. A existat un sentiment de deja vu pentru Daruvala, care a primit o penalizare de cinci secunde pentru a doua cursă la rând, pentru că a părăsit pista și a câștigat un avantaj în timp ce apăra P1 de Piastri.

Coechipierul lui Daruvala, Dan Ticktum, a ieșit în fruntea unei bătălii cu juniorul Red Bull Jack Doohan pentru locul al patrulea, dar a fost pus să lucreze pentru acel loc de vicecampionul de Formula 3, care a impresionat doar în a doua cursă la acel nivel și a completat top cinci.

Juniorul Sauber, Theo Pourchaire, a făcut o încercare strălucitoare de recuperare după accidentul din prima cursă de sprint, trecând prin teren de pe locul 19 pentru a termina pe locul șase, în fața lui Enzo Fittipaldi, care a marcat primele puncte.

Zhou a făcut un spectacol de pe ultimul loc, dar a reușit să adauge doar un punct la numărul său de campionat, trecând linia pe locul opt.

Piastri va avea șansa de a-și extinde și mai mult avansul în campionat de la pole în cursa suport, grila stabilită în sesiunea de calificări de vineri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss