More

  Latest Posts

  Piastri ocupă al patrulea pole consecutiv la Jeddah, într-o sesiune de calificări istorică

  Oscar Piastri de la PREMA Racing a devenit doar al doilea pilot care a luat patru pole-uri de Formula 2 la rând, reuşind un 1:42.878s pentru a termina P1 în calificările de la Jeddah.

  Piastri şi-a crescut avansul în campionat cu patru puncte, învingându-i pe coechipierul său Robert Shwartzman și pe pilotul ART Grand Prix Théo Pourchaire.

  Terenul a umplut traseul de 6,174km sub luminile din Jeddah și încă o dată Ralph Boschung a fost cel mai rapid în primele tururi cu un 1:42.155s.

  Dar la fel ca în antrenamentele libere, a fost depăşit de Shwartzman, care a spart bariera de 1m42s pentru a trece în P1. Coechipierul său Piastri s-a aruncat sub el pentru P2 la scurt timp după.

  Pourchaire a încercat să lupte cu cel mai rapid timp al lui Shwartzman și a reușit pentru scurt timp, dar rusul a furat înapoi P1 cu un alt tur rapid, reducând timpul de vârf la 1:41.355s.

  Piastri

  Zhou se luptase să coboare pe locul nouă în prima jumătate a sesiunii, dar s-a întors de la boxe cu cauciucuri proaspete și a sărit în P3 în prima rundă a celui de-al doilea set.

  Totuși, a fost destul timp pentru un alt zburător, iar până la sfârșitul sesiunii, a fost vederea familiară a lui Piastri în fruntea ordinii, cu asul PREMA găsindu-și ritmul pentru a stabili un 1:40.878s. Coechipierul său, Shwartzman, a intrat sub el în P2, fiind singurul alt pilot care a trecut sub 1m42s.

  Pourchaire a completat top trei, dar a fost cu puțin peste trei zecimi de cel mai rapid timp. Sub el, coechipierul francezului, Christian Lundgaard, și-a asigurat cea mai bună poziție de calificare din prima rundă a sezonului, ajungând pe locul patru.

  Felipe Drugovich l-a învins pe colegul său de echipă UNI-Virtuosi Zhou pe ultimul loc în top cinci, Boschung pe locul șase, în fața lui Jüri Vips.

  Liam Lawson va începe din pole inversat înaintea lui Marcus Armstrong în prima cursă de sprint a weekendului.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 2

  Photocredit: Formula 2


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss