More

  Latest Posts

  Piastri, liderul Campionatului de F2, va conduce pentru Alpine la Abu Dhabi Young Driver Test

  Liderul campionatului F2, Oscar Piastri, va prelua volanul monopostului Alpine A521 de anul acesta la Young Driver Test de la Abu Dhabi de săptămâna viitoare.

  Alpine l-a promovat pe Piastri, care îl conduce pe Robert Shwartzman cu 51,5 puncte cu o rundă de F2 rămasă până la final, pentru a-l rezerva pentru sezonul următor cu un program extins de testare, ca parte a pregătirii sale pentru un viitor loc de F1.

  Australianul va face o zi de alergare marțea viitoare pe Insula Yas, după încheierea sezonului 2021 de F1 duminică.

  Piloții de curse Alpine Esteban Ocon și Fernando Alonso vor avea o zi de testare fiecare (marți și miercuri) cu un RS18 vechi de doi ani, care rulează anvelope de 18 inchi, noi pentru 2022, ca parte a planului de testare al Pirelli.

  Piastri a spus: „Sunt foarte încântat să conduc în testul Young Driver. Este aproape ca prima mea zi oficială în noul meu loc de muncă pentru anul viitor, când devin pilotul de rezervă al echipei.

  „Orice zi într-o mașină de F1 este destul de specială, dar să o conduci pe cea actuală cu alți piloți pe pistă într-un mediu oarecum competitiv este foarte tare. Mulțumesc echipei pentru această oportunitate, cu siguranță aștept cu nerăbdare să lucrez printr-un program de testare foarte complet în ziua respectivă.”

  CEO-ul Alpine, Laurent Rossi, a adăugat: „Oscar a avut un sezon fantastic de Formula 2 anul acesta, arătându-și din nou clasa, iar această apariție în Young Driver Test este bine câștigată.

  „Acest test va face parte din dezvoltarea continuă a lui Oscar, pe măsură ce se pregătește să devină pilotul de rezervă al echipei pentru 2022, pentru a-i ajuta pe Fernando și Esteban și echipele noastre de dezvoltare pe și în afara pistei.

  „În paralel, pe măsură ce Oscar Piastri ajunge la curent cu actuala mașină, vom aștepta deja 2022 cu actualii noștri piloţi, în timp ce vor experimenta noile anvelope de 18” pentru anul viitor. Este o oportunitate bună pentru noi de a învăța în pregătirea pentru provocările anului viitor pe toate fronturile.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss