Latest Posts

Piastri încoronat Campion Mondial de Formula 2 cu P3 în cursa de sprint din Abu Dhabi, în timp ce Daruvala a câștigat

Vizualizări: 14294

Juniorul Alpine Oscar Piastri a completat un hat-trick istoric de titluri în prima cursă de sprint din Abu Dhabi, trecând din P10 la P3 pentru a obţine coroana de F2 cu un podium și a o adăuga la o colecție care include și Campionatul de Formula 3 2020 și trofeul Formula Renault 2019.

Juniorul Red Bull Jehan Daruvala l-a învins pe Felipe Drugovich pentru a lua victoria pe pistă, dar toți ochii au fost ațintiți asupra lui Piastri pentru a vedea dacă poate câştiga campionatul. Iar performanța elegantă a pilotului PREMA a fost un final potrivit pentru un sezon fenomenal, care include cinci victorii, 10 podiumuri și cinci pole position-uri.

Ocupând locul al patrulea, Robert Shwartzman l-a condus pe Piastri pentru majoritatea celor 23 de tururi și a dat o luptă puternică, dar nu a reușit să întârzie încoronarea coechipierului său, deoarece Piastri li s-a alăturat lui Charles Leclerc și George Russell ca şi campioni începători. Anunțat deja ca pilot oficial de rezervă de F1 al Alpine pentru 2022, pilotul gestionat de Mark Webber își propune să se alăture duo-ului pe grila de F1 în 2023.

Daruvala l-a condus pe Drugovich de la lumini la steag în jurul circuitului renovat Yas Marina, în timp ce Oscar Piastri și-a urmat coechipierul Shwartzman prin teren din spatele primilor 10.

Perechea părea să se fi stabilit în P3 şi P4, dar Piastri a văzut o oportunitate târzie și a optat să profite, aruncându-se în interiorul rusului în virajul 9. Shwartzman a încercat să riposteze când Piastri a blocat, dar pilotul Ferrari Driver Academy nu a reușit să recupereze poziția când campionul în așteptare a început să se retragă.

Nu s-a întâmplat puțină acțiune în spatele lor, cu majoritatea terenului într-o luptă cu Pirelli-urile lor puternice, deoarece Liam Lawson i-a condus pe Dan Ticktum, Theo Pourchaire și Guanyu Zhou peste linie pentru locurile finale din puncte.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După ce a terminat pe locul 10, juniorul Ferrari, Marcus Armstrong, va licita să obțină a doua victorie în tot atâtea runde atunci când se va alinia din pole-ul grilei inverse în cursa Sprint 2. Ralph Boschung se va alătura pilotului DAMS pe primul rând al grilei inverse.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss