Latest Posts

Piastri încheie sezonul cu încă o vctorie în Abu Dhabi şi cu un nou record în F2

Vizualizări: 12461

Campionul de anul acesta și pilotul de rezervă al Alpine F1 în 2022, Oscar Piastri și-a încheiat cariera în Formula 2 pe treapta superioară a podiumului, învingându-l viitorul pilot de Formula 1 Alfa Romeo Guanyu Zhou și pe Felipe Drugovich de la UNI-Virtuosi într-o cursă strategică la Yas Marina.

Cu Drugovich și Theo Pourchaire pe o strategie alternativă, Piastri și Zhou au muncit din greu pentru a păstra suficientă viață în Pirelli-urile lor medii în așteptarea unui duel târziu, dar, în cele din urmă, nu au avut nevoie de cauciuc suplimentar, o mașină de siguranță virtuală întârziată intrând în joc. 

Spre deosebire de cei doi din față, juniorul Ferrari, Robert Shwartzman, nu i-a putut ține la distanță pe Drugovich și Pourchaire, urmărind neputincios cum cei doi l-au depășit în ultimele tururi și l-au lăsat pe locul cinci.

Anvelopa medie a lui Dan Ticktum a oprit supersoft-ul juniorului Ferrari, Marcus Armstrong, pentru locul șase. Minunea Red Bull Juri Vips a făcut o schimbare impresionantă pentru a urca șapte locuri pentru P8 la steag, învingându-l pe Ralph Boschung și Richard Verschoor.

Piastri încheie un sezon magnific cu 252,5 puncte, în fața vicecampionului Shwartzman cu 192 și Zhou, care termină în P3 cu 183.

Între timp, a patra victorie consecutivă a lui Piastri în Feature Race a stabilit un nou record în F2, pe măsură ce 2021 se apropie de sfârșit.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss