Latest Posts

Piastri în faţa lui Doohan în prima sesiune de antrenamente de la Yas Marina

Vizualizări: 17298

Oscar Piastri a luat startul ideal la Yas Marina, terminând cel mai rapid în sesiunea de deschidere a rundei finale. Turul liderului campionatului de 1:36.800s a fost suficient pentru a-l învinge pe Jack Doohan de la MP Motorsport până în P1, cu Christian Lundgaard de la ART Grand Prix pe locul al treilea.

Pentru a doua rundă consecutivă, începătorii MP Clément Novalak și Doohan au fost primii care au finalizat un tur al pistei, francezul stabilind punctul de referință la 1:59.442s.

Doohan a depasit timpii la sfârșitul primei serii de tururi, pe măsură ce terenul a avut un gust din circuitul renovat Yas Marina. După ce a căzut momentan pe locul al patrulea, vicecampionul de Formula 3 a sărit înapoi pe locul 1 la sfârșitul următoarei runde de tururi, luând cel mai rapid timp până la 1:37.702s, în fața lui Marcus Armstrong și Ralph Boschung.

Lundgaard l-a învins pe Piastri până pe locul 1 la jumătatea sesiunii, devenind primul pilot care a spart 1m37s în Abu Dhabi, dar pilotul PREMA a reușit să ia poziția danezului în următorul său tur, mergând cu 0,005s mai repede.

Piastri în faţa lui Doohan în prima sesiune de antrenamente de la Yas Marina

Îmbunătățirea condițiilor de pistă a mascat uzura grea a anvelopelor și i-a permis lui Doohan să se îmbunătățească și să revină pe primul loc cu un 1:36.821s, dar juniorul Red Bull nu a fost acolo pentru mult timp, deoarece Piastri a sărit înapoi pe locul 1, mergând cu 0,21 secunde mai repede.

Nimeni nu l-a putut tulbura pe juniorul Alpine în restul de 10 minute, iar el a terminat înaintea lui Doohan și Lundgaard. Boschung și-a păstrat un loc printre primii pe locul al patrulea, în fața lui Novalak, care a adus doi începători în top cinci.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Jüri Vips l-a învins pe Armstrong pe locul șase, cu Bent Viscaal, Robert Shwartzman și Marino Sato completând top 10.

Piastri va căuta să-și mărească avantajul în campionat față de coechipierul Robert Shwartzman cu patru puncte în calificări.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 2
Photocredit: Formula 2
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 2

Latest Posts

Don't Miss