More

  Latest Posts

  Piastri îl învinge pe debutantul Doohan la Yas Marina pentru al cincilea pole consecutiv

  Oscar Piastri de la PREMA Racing și-a încheiat ultima sa sesiune de calificări în Formula 2 cu un al cincilea pole position consecutiv, cu un timp de 1:35.077s.

  Începătorul MP Motorsport Jack Doohan și-a continuat debutul impresionant în Formula 2, asigurându-și un loc în primul rând, în fața lui Guanyu Zhou de la UNI-Virtuosi.

  Așa cum a fost pentru o mare parte a sezonului, PREMA a fost echipa care a stabilit ritmul timpuriu, Piastri stabilind un 1:36.044s pentru a-i conduce pe Robert Shwartzman și Jehan Daruvala sub luminile din Abu Dhabi.

  Au existat o mulțime de îmbunătățiri pe măsură ce terenul s-a îndreptat către al doilea set de anvelope, dar nu a existat nicio modificare a numelui din partea de sus a fişei de timpi, Piastri păstrând locul 1.

  De data aceasta, el a fost urmat de Campos-ul lui Ralph Boschung, care a coborât pe locul doi, la trei zecimi de ritmul de conducere de 1:35.379s. Shwartzman a trebuit să se mulțumească cu locul al treilea, cu Daruvala și Doohan completând top cinci.

  Nu au existat îmbunătățiri la cel de-al treilea tur al circuitului Yas Marina, deoarece anvelopa a început să scadă și grila a optat să se îndrepte spre boxe.

  Înarmați cu un set strălucitor de Super Soft-uri proaspete, piloţii s-au întors știind că au avut maximum două tururi la dispoziţie pentru a marca timpi competitivi. Boschung a fost primul care a încercat un tur lansat pe noile anvelope, îmbunătățindu-se la o zecime de Piastri.

  Piastri nu a reușit să se perfecționeze, iar acest lucru a oferit o oportunitate coechipierului său, Shwartzman, care urmărea un prim pole în F2. Rusul a redus mai mult de două zecimi, dar era încă la 0,059 s de P1.

  Al doilea set de tururi de împingere au fost mai puternice, Doohan și Guanyu Zhou au sărit pentru scurt timp în P1 şi P2, punând presiune pe Piastri să găsească timpul pe care nu l-a putut găsi în ultima rundă. Nu că ar fi fost vreodată prea multe îndoieli, liderul campionatului a răspuns cu insistență, stabilind un prim sector violet pentru a fura poziția înapoi cu mai mult de două zecimi.

  Doohan s-a mulțumit cu un loc pe primul rând în doar a doua rundă a sa în F2, în fața lui Zhou și Shwartzman. Boschung a completat top cinci, învingându-i pe Théo Pourchaire și Liam Lawson.

  Terminând pe locul 10, Jehan Daruvala va pleca din pole pe grila inversă a cursei de Sprint 1, în fața lui Dan Ticktum și Felipe Drugovich.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 2

  Photocredit: Formula 2


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss