Latest Posts

Piastri îl învinge pe debutantul Doohan la Yas Marina pentru al cincilea pole consecutiv

Vizualizări: 17605

Oscar Piastri de la PREMA Racing și-a încheiat ultima sa sesiune de calificări în Formula 2 cu un al cincilea pole position consecutiv, cu un timp de 1:35.077s.

Începătorul MP Motorsport Jack Doohan și-a continuat debutul impresionant în Formula 2, asigurându-și un loc în primul rând, în fața lui Guanyu Zhou de la UNI-Virtuosi.

Așa cum a fost pentru o mare parte a sezonului, PREMA a fost echipa care a stabilit ritmul timpuriu, Piastri stabilind un 1:36.044s pentru a-i conduce pe Robert Shwartzman și Jehan Daruvala sub luminile din Abu Dhabi.

Au existat o mulțime de îmbunătățiri pe măsură ce terenul s-a îndreptat către al doilea set de anvelope, dar nu a existat nicio modificare a numelui din partea de sus a fişei de timpi, Piastri păstrând locul 1.

De data aceasta, el a fost urmat de Campos-ul lui Ralph Boschung, care a coborât pe locul doi, la trei zecimi de ritmul de conducere de 1:35.379s. Shwartzman a trebuit să se mulțumească cu locul al treilea, cu Daruvala și Doohan completând top cinci.

Nu au existat îmbunătățiri la cel de-al treilea tur al circuitului Yas Marina, deoarece anvelopa a început să scadă și grila a optat să se îndrepte spre boxe.

Înarmați cu un set strălucitor de Super Soft-uri proaspete, piloţii s-au întors știind că au avut maximum două tururi la dispoziţie pentru a marca timpi competitivi. Boschung a fost primul care a încercat un tur lansat pe noile anvelope, îmbunătățindu-se la o zecime de Piastri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Piastri nu a reușit să se perfecționeze, iar acest lucru a oferit o oportunitate coechipierului său, Shwartzman, care urmărea un prim pole în F2. Rusul a redus mai mult de două zecimi, dar era încă la 0,059 s de P1.

Al doilea set de tururi de împingere au fost mai puternice, Doohan și Guanyu Zhou au sărit pentru scurt timp în P1 şi P2, punând presiune pe Piastri să găsească timpul pe care nu l-a putut găsi în ultima rundă. Nu că ar fi fost vreodată prea multe îndoieli, liderul campionatului a răspuns cu insistență, stabilind un prim sector violet pentru a fura poziția înapoi cu mai mult de două zecimi.

Doohan s-a mulțumit cu un loc pe primul rând în doar a doua rundă a sa în F2, în fața lui Zhou și Shwartzman. Boschung a completat top cinci, învingându-i pe Théo Pourchaire și Liam Lawson.

Terminând pe locul 10, Jehan Daruvala va pleca din pole pe grila inversă a cursei de Sprint 1, în fața lui Dan Ticktum și Felipe Drugovich.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 2
Photocredit: Formula 2
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 2

Latest Posts

Don't Miss