More

  Latest Posts

  Piastri câștigă cursa scurtată din Arabia Saudită, iar PREMA câştigă titlul echipelor

  Juniorul Alpine Oscar Piastri a câștigat cursa scurtată de Formula 2 la Jeddah, în fața coechipierului Robert Shwartzman și a lui Ralph Boschung de la Campos Racing.

  Cursa a fost semnalată cu steag roșu și nu a fost reluată după două accidente și o întârziere prelungită înainte de cursă, cu doar cinci tururi finalizate și jumătate de puncte acordate.

  Reparațiile pistei au amânat inițial cursa, dar când a început în cele din urmă, a avut loc o coliziune urâtă între Theo Pourchaire și Enzo Fittipaldi, care a scos un steag roșu. Francezul a părut să fie blocat când s-au stins luminile și brazilianul nu a putut să-l evite, intrând în spatele ART Grand Prix-ului staționar.

  Pourchaire și Fittipaldi au fost transferați la spital și confirmați ca fiind conștienți printr-o declarație FIA.

  Accidentul perechii a dus la un steag roșu lung, după care cursa a fost scurtată la 20 de minute plus un tur, cu o oprire obligatorie la boxe și jumătate de puncte acordate la final.

  Piastri s-a păstrat pe primul loc după un start rapid, în fața lui Shwartzman și Boschung. A existat puțină mișcare în top 10, dar Dan Ticktum a reușit să-l depășească pe coechipierul lui Carlin, Jehan Daruvala, care a coborât pe locul 11 ​​în spatele pilotului britanic și juniorului Red Bull Liam Lawson.

  Patru tururi au fost finalizate când piloții au început să intre în boxe pentru schimbarea anvelopei, dar Guilherme Samaia și Olli Caldwell s-au ciocnit apoi, iar cursa a fost semnalată pentru a doua oară cu steag roşu. Perechea a coborât din mașini și s-a confirmat rapid că acea cursă nu va fi reluată.

  Asta a însemnat că Piastri a câștigat a cincea victorie a sezonului, înaintea coechipierului Shwartzman, confirmând PREMA drept campioană a echipelor pentru al doilea sezon consecutiv.

  Ocupând locul al treilea, Boschung a urcat pe primul său podium de F2, Guanyu Zhou și Felipe Drugovich completând top cinci, în fața lui Juri Vips, Christian Lundgaard, Lawson și Ticktum.

  Strângând jumătăți de puncte, Piastri și-a crescut numărul pentru sezon la 213,5 și are un avans de 51,5 puncte față de juniorul Ferrari Shwartzman, îndreptându-se spre finala sezonului de la Abu Dhabi. Pilotul de Formula 1 Alfa Romeo 2022 Guanyu Zhou este al treilea cu 149 și aproape matematic scos din cursa pentru titlu, cu doar 65 de puncte suplimentare oferite.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss