Latest Posts

Piastri câștigă cursa scurtată din Arabia Saudită, iar PREMA câştigă titlul echipelor

Vizualizări: 11623

Juniorul Alpine Oscar Piastri a câștigat cursa scurtată de Formula 2 la Jeddah, în fața coechipierului Robert Shwartzman și a lui Ralph Boschung de la Campos Racing.

Cursa a fost semnalată cu steag roșu și nu a fost reluată după două accidente și o întârziere prelungită înainte de cursă, cu doar cinci tururi finalizate și jumătate de puncte acordate.

Reparațiile pistei au amânat inițial cursa, dar când a început în cele din urmă, a avut loc o coliziune urâtă între Theo Pourchaire și Enzo Fittipaldi, care a scos un steag roșu. Francezul a părut să fie blocat când s-au stins luminile și brazilianul nu a putut să-l evite, intrând în spatele ART Grand Prix-ului staționar.

Pourchaire și Fittipaldi au fost transferați la spital și confirmați ca fiind conștienți printr-o declarație FIA.

Accidentul perechii a dus la un steag roșu lung, după care cursa a fost scurtată la 20 de minute plus un tur, cu o oprire obligatorie la boxe și jumătate de puncte acordate la final.

Piastri s-a păstrat pe primul loc după un start rapid, în fața lui Shwartzman și Boschung. A existat puțină mișcare în top 10, dar Dan Ticktum a reușit să-l depășească pe coechipierul lui Carlin, Jehan Daruvala, care a coborât pe locul 11 ​​în spatele pilotului britanic și juniorului Red Bull Liam Lawson.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Patru tururi au fost finalizate când piloții au început să intre în boxe pentru schimbarea anvelopei, dar Guilherme Samaia și Olli Caldwell s-au ciocnit apoi, iar cursa a fost semnalată pentru a doua oară cu steag roşu. Perechea a coborât din mașini și s-a confirmat rapid că acea cursă nu va fi reluată.

Asta a însemnat că Piastri a câștigat a cincea victorie a sezonului, înaintea coechipierului Shwartzman, confirmând PREMA drept campioană a echipelor pentru al doilea sezon consecutiv.

Ocupând locul al treilea, Boschung a urcat pe primul său podium de F2, Guanyu Zhou și Felipe Drugovich completând top cinci, în fața lui Juri Vips, Christian Lundgaard, Lawson și Ticktum.

Strângând jumătăți de puncte, Piastri și-a crescut numărul pentru sezon la 213,5 și are un avans de 51,5 puncte față de juniorul Ferrari Shwartzman, îndreptându-se spre finala sezonului de la Abu Dhabi. Pilotul de Formula 1 Alfa Romeo 2022 Guanyu Zhou este al treilea cu 149 și aproape matematic scos din cursa pentru titlu, cu doar 65 de puncte suplimentare oferite.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss