GP24 Media

LATEST POSTS

Ott Tänak triumfă și preia coroana la Raliul Suediei. (Video)

Ott, Tanak
Vizualizări: 18774

Estonianul Ott Tänak pune capăt celor 385 de zile de secetă de victorii ale echipei M-Sport Ford, trecând în fruntea campionatului.

Ott Tänak a obținut o victorie crucială în Raliul Suediei duminică după-amiază – punând capăt secetei de victorii ale echipei M-Sport Ford la doar al doilea eveniment din Campionatul Mondial de Raliuri FIA de la revenirea la echipă. Pilotul estonian a obținut al doilea succes în Suedia cu 18,7sec în fața pilotului Hyundai Motorsport i20 N Craig Breen, preluând conducerea seriei cu trei puncte după a doua rundă din 13.

Ott, Tanak
Craig Breen (IRL) Paul Nagle (GB) din echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 11 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Ott Tänak a pilotat pentru M-Sport Ford între 2011 și 2017, înainte de a petrece mai multe sezoane la rivalii de la Toyota Gazoo Racing și Hyundai Motorsport. El a semnat din nou pentru echipa britanică la începutul acestui sezon, iar rezultatul de astăzi marchează primul triumf al echipei de la Raliul Monte-Carlo de anul trecut – acum 385 de zile. „În mod evident, înseamnă foarte mult pentru mine, să vin într-o mașină nouă și să le ofer acestor băieți de la M-Sport Ford”. a declarat Ott Tänak. „Este un efort mare pentru ei să lupte împotriva unor producători atât de mari”.

„Sunt sigur că primesc destul de mult stres din partea mea, dar atâta timp cât livrează, atunci suntem cu toții câștigători. Este minunat să fac parte din această echipă”. Pilotul cu jumătate de normă Craig Breen a condus timp de jumătate din proba de zăpadă și gheață, dar Ott Tänak, la volanul unui Ford Puma, a fost mereu pe urmele sale. Estonianul și-a depășit rivalul cu o cursă nocturnă în penultima zi și nu a mai privit înapoi.

Ott, Tanak
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 12 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Tacticile echipei l-au făcut pe Craig Breen să se prezinte cu un minut întârziere la regrupare în etapa de dinaintea Wolf Power Stage, fiind penalizat cu 10 secunde pentru a-l promova pe colegul Thierry Neuville pe locul doi. Scopul a fost acela de a-i oferi belgianului – care conduce cu normă întreagă – mai multe puncte valoroase în campionatul piloților. Cu toate acestea, aceste planuri nu au funcționat pentru Hyundai Motorsport, Thierry Neuville pierzând timp cu o cursă accidentată pe final – trecându-l pe Craig Breen înapoi în față cu doar 1,3 secunde.

Kalle Rovanperä, pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, a fost prins într-o luptă strânsă cu Thierry Neuville la începutul zilei, dar a ieșit din luptă când rivalul său a montat patru pneuri Pirelli noi pentru ultimele două teste. Kalle Rovanperä a terminat la doar 5,1 secunde de podium – asigurându-se că marca japoneză rămâne în fruntea clasamentului constructorilor cu 14 puncte în fața Hyundai Motorsport.

Ott, Tanak
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) de la echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 12 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Elfyn Evans a completat top cinci, la aproape un minut în urma coechipierului său, într-un weekend în care a fost lipsit de încredere. Pierre-Louis Loubet și-a adus Ford Puma acasă pe un solitar loc șase, depășind o sperietură tehnică în ultima etapă, conducând până la final în modul hibrid.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Esapekka Lappi a rămas să regrete ceea ce ar fi putut fi după ce o excursie costisitoare de sâmbătă după-amiază l-a scos din lupta pentru podium. Noul venit de la Hyundai Motorsport a luptat pentru a termina pe locul șapte în clasamentul general la finalul celor patru zile de concurs. Câștigătorul WRC2, Oliver Solberg, a fost al optulea, în fața colegilor piloți din categoria de sprijin Ole Christian Veiby și Sami Pajari.

Ott, Tanak
Thierry Neuville (BEL) și Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 12 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Campionatul revine în America luna viitoare, când va avea loc Guanajuato Rally México, cu baza în León, între 16 și 19 martie.

YouTube video

Clasamentul general:
1. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma 2hr 25min 54.5sec.
2. C Craig Breen / J Fulton IRL Hyundai Motorsport i20 N +18.7sec.
3. T Thierry Neuville / M Martijn Wydaeghe BEL Hyundai Motorsport i20 N +20.0sec.
4. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Gazoo Racing GR Yaris +25.1sec.
5. E Elfyn Evans / S Scott Martin GBR Toyota Gazoo Racing GR Yaris +1min 24.0sec.
6. PL Pierre-Louis Loubet / N Gilsoul FRA Ford Puma +5min 59.0sec.

Ott, Tanak
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sărbătoresc pe podium pe primul loc după ce au câștigat Campionatul Mondial de Raliuri la Umea, Suedia pe 12.02.2023 cu Craig Breen (IRL) Paul Nagle (IRL) de la echipa Hyundai Shell Mobis pe locul doi și Thierry Neuville (BEL) și Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa Hyundai Shell Mobis pe locul trei. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Punctele din campionatul piloților (după runda 2 din 13):
1. O Tänak 41pts
2. K Rovanperä 38pts
3. T Thierry Neuville 32pts

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES