Latest Posts

Ott Tanak îl devansează pe Evans și obține victoria la Ypres.

Vizualizări: 24210

Ott Tanak, de la Hyundai Motorsport, și-a păstrat cumpătul și a reușit să se impună în fața lui Elfyn Evans, de la Toyota Gazoo Racing, pentru a obține a treia victorie a sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri, în Raliul Ypres din Belgia.

Campionul mondial din 2019 a fost presat de Elfyn Evans la începutul etapelor de asfalt de duminică dimineață, înainte de a obține victoria cu 5.0s. Victoria a venit la doar două săptămâni după triumful său în Raliul Finlandei. Ott Tanak și copilotul Scott Martin Scott Martin Jarveoja au produs un parcurs fără greșeală de la început până la sfârșit. Estonianul a fost în competiție de la început, după ce a încheiat ziua de vineri la 2,5s de coechipierul Thierry Neuville, care a apărut în fruntea cursei sale de acasă.

Sâmbătă, Ott Tanak i-a smuls pentru scurt timp conducerea lui Thierry Neuville, înainte ca acesta din urmă să producă o serie de timpi fulminanți pentru a-și afirma autoritatea în raliu, după ce a obținut opt victorii de etapă. O problemă de transmisie a lui Ott Tanak a părut să-i diminueze speranțele de victorie, în timp ce l-a ajutat pe Thierry Neuville să își construiască un avans care a fost odată de 18,3s.

Ott, Tanak
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Belgiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Cu toate acestea, drama a lovit în penultima etapă de sâmbătă, când Thierry Neuville, liderul de lungă durată, a subvirat într-o curbă strâmtă la stânga și s-a prăbușit într-un șanț, cedându-i conducerea lui Ott Tanak. Odată ajuns în frunte, Ott Tanak a reușit să îl respingă pe Elfyn Evans, care a avut dificultăți în a găsi locul potrivit în GR Yaris-ul său în cea mai mare parte a raliului. Galezul a pierdut timp din cauza unei pene și a suferit o penalizare de 10s după o eroare de sincronizare a copilotului, dar a încheiat evenimentul cu cinci victorii de etapă.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Esapekka Lappi de la Toyota Gazoo Racing, care a reușit să evite problemele în ceea ce s-a dovedit a fi un raliu de mare uzură. Acesta a fost al doilea podium al finlandezului, după ce a terminat pe locul trei în Finlanda la începutul acestei luni. Liderul campionatului, Kalle Rovanpera, a făcut prima sa eroare semnificativă din acest sezon, când finlandezul a ieșit nevătămat dintr-o serie de rostogoliri când a judecat greșit un viraj în etapa a doua, în timp ce conducea raliul.

Kalle Rovanpera a reintrat în probă după ce Toyota Gazoo Racing a finalizat o reparație la GR Yaris-ul său grav avariat. Tânărul de 21 de ani a salvat toate cele cinci puncte bonus după ce a câștigat etapa de putere care a încheiat raliul, dar victoria lui Ott Tanak i-a redus avansul în campionat la 74 de puncte. Oliver Solberg, de la Hyundai Motorsport, și-a revenit după accidentul din Finlanda, obținând al patrulea loc și obținând cel mai bun rezultat din carieră în WRC.

Ott, Tanak
Oliver Solberg, Hyundai Motorsport. Raliul Belgiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Pilotul în vârstă de 20 de ani a produs un condus măsurat pe parcursul celor 20 de etape dificile care au provocat probleme pentru majoritatea celor care au concurat în Rally1. Oliver Solberg s-a luptat cu Adrien Fourmaux de la M-Sport Ford pentru poziția din ultima zi, înainte ca acesta din urmă să se prăbușească în mod spectaculos în penultima etapă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Adrien Fourmaux a ocupat locul patru la începutul zilei de vineri înainte de a pierde un minut și jumătate când, din păcate, s-a confruntat cu o ploaie torențială bruscă care l-a coborât în ordine. Francezul a urcat constant în clasament pe măsură ce rivalii săi au avut probleme, dar a pierdut locul patru sâmbătă târziu, când a intrat în etapa 15 cu două minute întârziere, după ce a fost reținut de poliție pe o porțiune de drum.

Cu toate acestea, Adrien Fourmaux a agravat un weekend dezastruos pentru M-Sport Ford când a intrat într-un șanț și aproape că s-a răsturnat cu Puma-ul său, renunțând la o poziție confortabilă, a cincea. Takamoto Katsuta de la Toyota Gazoo Racing a moștenit locul cinci pentru a-și continua seria de a termina în interiorul punctelor la fiecare rundă din acest sezon. Pilotul japonez s-a îndepărtat vineri de grupul fruntaș, când a suferit o problemă la cutia de viteze care l-a costat câteva minute.

Ott, Tanak
Gus Greensmith, M-Sport Ford. Raliul Belgiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Următorul clasat în Rally1 a fost Gus Greensmith de la M-Sport Ford, pe locul 19 la general, după ce britanicul a pierdut mai mult de șase minute după ce și-a avariat partea stângă din spate în urma unei ieșiri de pe șosea în timpul etapei 10, când se afla pe locul șase. Etapa a marcat un moment negru pentru echipă, deoarece Craig Breen, care se afla pe locul cinci, a făcut o greșeală la o curbă la stânga câteva momente mai târziu, ceea ce a dus la o căzătură puternică. Ford-ul Puma a intrat într-un șanț care l-a catapultat pe Craig Breen în mai multe rostogoliri înainte ca mașina să se oprească cu susul în jos.

Incidentul a dus la semnalizarea roșie a etapei, Craig Breen suferind al treilea accident în tot atâtea etape de WRC. Fostul câștigător al Raliului Ypres a revenit în acțiune duminică. Stephane Lefebvre a obținut onorurile WRC2 de la campionul în exercițiu Andreas Mikkelsen, Yohan Rossel fiind al treilea. Fostul pilot de Formula 1 Jos Verstappen a condus la clasa Masters Cup la debutul său în WRC, până când olandezul a ieșit în decor pe proba 13.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss