More

  Latest Posts

  Ogier se bucură de victoria record de la Monte-Carlo

  Momentele speciale au venit în număr mare și destul de rapid pentru Sébastien Ogier, pe parcursul unei cariere excepționale, care i-a adus francezului șapte titluri mondiale – până acum.

  Cu toate acestea, victoria de duminică de la Rallye Monte-Carlo, un al optulea succes record, a fost una care a urcat direct în vârful listei realizărilor sale.

  Ogier și-a amânat retragerea WRC cu încă un an, în speranța unei astfel de ocazii, iar pilotul, născut la mai puțin de o aruncătură de băț de orașul gazdă Gap, din Alpii francezi, s-a străduit să-și țină emoțiile sub control la finalul de la Monaco.

  „Acesta este raliul care mi-a construit visul de a fi pilot într-o bună zi. Este mitingul pe care l-am urmărit în copilărie și, pe atunci, doar visam ca într-o zi să am șansa să particip la el ”, a explicat Ogier. „Are multă semnificație pentru mine și acesta este și motivul pentru care am fost destul de emoționat pe podium. Obținerea a opt trofee din acest raliu este ceva la care nu m-aș fi gândit niciodată și sunt foarte mândru de asta.”

  „Acest loc a fost întotdeauna unic pentru mine din multe, multe motive. Idolul meu a fost Ayrton Senna și el încă mai are recordul său aici [pentru victorii de Formula 1] și mă alătur puțin lui cu acest record, iar asta mă face mândru ”, a adăugat Ogier, a cărui victorie l-a mutat în fața lui Sébastien Loeb, pe lista câștigătorilor Monte-Carlo.

  Problemele legate de frânare, în primul stadiu, l-au ținut pe Ogier pe locul cinci, dar acesta a ajuns în frunte vineri, doar pentru a coborî înapoi, când o pană i-a permis coechipierului Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, să se deplaseze în față.

  O călătorie curajoasă prin testul de sâmbătă, de dinainte de ivirea zorilor, pe drumurile înghețate care legau La Bréole de Selonnet, l-a propulsat pe maestrul Monte înapoi în frunte. Nu a mai fost întrecut după aceea, ajungând pe podiumul de la Monaco, cu un avantaj de 32,6 secunde față de Evans.

  SORMC

  Un accident puternic la testarea pre-eveniment l-a lăsat pe Ogier lipsit de o experiență mai amănunțită cu noile anvelope Pirelli, dar s-a adaptat rapid la ceea ce a fost cel mai scurt Rallye Monte-Carlo din istoria sa de 110 ani, din cauza restricțiilor pandemice – dar la fel de dur ca oricând.

  „Am venit aici cu poate 10 km de experiență cu anvelopele slick, așa că nu a fost atât de ușor, dar a funcționat. Senzația a fost, cu siguranță, foarte bună în acest weekend în mașină ”, a adăugat Ogier.

  „A fost cu siguranță unul greu. A fost un pic mai scurt decât în mod normal, în termeni de kilometri, dar în ceea ce privește condițiile, este unul dintre cele mai grele pe care le-am avut de înfruntat. A fost atât de greu de citit. Echipajul de pietriș trecea, uneori, în condiții foarte diferite față de ceea ce aveam noi, iar nivelul de aderență era incredibil de scăzut. ”

  Îl vom vedea pe Ogier înapoi pe drumurile alpine pentru o apariție unică? „Există o puternică posibilitate ca eu să încep din nou acest raliu în viitor. Campionatul nu mai este pe lista mea, dar mitinguri precum Monte-Carlo pot fi cu siguranță luate în considerare în continuare ”, a zâmbit acesta.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss