More

  Latest Posts

  Ogier: Obținerea titlului 2020 nu a fost o cursă ușoară

  Sébastien Ogier spune că victoria Campionatului Mondial de Raliuri FIA din acest an a fost la fel de dură ca și cele șase succese anterioare.

  Reglementările Covid-19 au însemnat că seria a fost redusă de la 13 la șapte runde, dar Ogier, care și-a asigurat a șaptea coroană în opt sezoane la ACI Rally Monza duminică, crede că incertitudinea din jurul campaniei s-a adăugat dificultății.

  „Nimeni nu poate spune că a fost ușor de câștigat anul acesta. Au fost poate doar șapte [runde], dar unele foarte intense, foarte competitive și o luptă foarte grea de fiecare dată ”, a declarat Ogier.

  „Am început în mod normal cu trei curse, dar apoi au fost atât de multe pauze, atât de multe necunoscute, câte raliuri vor avea loc și a fost dificil să avem o strategie.”

  Francezul a depășit un deficit de 14 puncte pentru a recâștiga titlul pe care l-a pierdut în 2019, după ce coechipierul și liderul de serie al Toyota Yaris, Elfyn Evans, a făcut accident sâmbătă după-amiazăl și a derapat într-un copac, pe drumuri montane acoperite de zăpadă. El (Ogier) a sigilat victoria raliului și titlul în finala de duminică, la celebrul circuit Cathedral of Speed din Monza, dar celebrările lui Ogier și ale copilotului Julien Ingrassia au fost discrete.

  „Desigur, sunt fericit, dar nu sar în sus, nu este momentul pentru asta. Cred că întreaga lume se află într-o situație dificilă, o mulțime de oameni suferă în acest moment, așa că trebuie să fiu decent. Desigur, îmi face plăcere că ne-am făcut treaba destul de bine, dar sper că în curând vom putea sărbători mai mult ”, a spus Ogier.

  Reflectând la primul său sezon cu Toyota Gazoo Racing, Ogier a evidențiat Rally Turkey din septembrie și, în mod deloc surprinzător, Monza, drept punctele cheie ale sezonului.

  „Prima parte a sezonului a fost destul de aproape. Răul a venit în Turcia, unde a trebuit să ne retragem în ultima zi și am pierdut conducerea campionatului, ieșind din eveniment fără niciun punct ”, a recunoscut el. „Apoi următoarea întorsătură mare s-a întâmplat în acest weekend aici, la Monza, când Elfyn a ieșit în decor și am primit înapoi avantajul, pe care a trebuit să îl folosim până la final, pentru că au fost condiții foarte foarte înșelătoare și nu a fost deloc ușor să finalizăm acest raliu.”

  După ce a planificat inițial să părăsească WRC la sfârșitul anului 2020, Ogier s-a angajat luna trecută să înceapă încă un an împreună cu producătorul japonez.

  „Suntem privilegiați să avem șansa de a lucra cu o altă echipă, o echipă foarte puternică. A fost începutul unei noi aventuri în acest an și cred că știam că venind la Toyota vom avea o mașină bună în cele din urmă și o echipă bună în jurul nostru ”, a explicat el. „Ținta principală a fost să încercăm să ne adaptăm cât mai repede la această mașină. Nu a fost cea mai ușoară parte, nu din cauză că mașina este greu de condus. De fapt, aș spune că este o mașină ușoară de simțit, dar pentru că am avut atât de puține curse și teste, nu a fost atât de ușor să fim siguri la fiecare eveniment cum să setăm mașina pe placul meu.”

  „Sunt foarte mulțumit de treaba pe care am făcut-o cu Julien anul acesta. În cele șapte curse nu am făcut nicioo greșeală reală de pilotaj. Singurul raliu pe care nu l-am terminat a fost o problemă tehnică, dar altfel mașina a funcționat perfect. ”

   

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss