Latest Posts

Ogier obține victoria în Raliul Croației într-o duminică excepțională

Vizualizări: 29088

Francezul Ogier, a reușit să se impună în timp ce Neuville și Evans au suferit o lovitură dureroasă în ultima zi.

Sébastien Ogier a sărit de pe locul trei pe primul loc în clasamentul general într-o duminică dramatică la Raliul Croației și a obținut o victorie surprinzătoare, în timp ce Thierry Neuville și Elfyn Evans au avut sufletul zdrobit.

După trei zile de competiție cap la cap pe drumurile de asfalt pline de spectatori din jurul capitalei Zagreb, victoria părea să fie decisă între Neuville, la volanul unui Hyundai i20 N, și galezul Evans, la volanul unei Toyota GR Yaris. Cu toate acestea, în timp ce se îndreptau spre a doua etapă a ultimei zile, despărțiți de doar 2,6s, situația s-a schimbat brusc.

Din cauza unei indicații târzii privind viteza, Neuville liderul de peste noapte, a intrat prea repede într-o curbă la stânga, a derapat înainte de a urca pe un terasament și de a se izbi de un copac. Impactul a distrus pachetul aerodinamic spate al Hyundai-ului său, dar mai importante este faptul că l-a costat aproape 25 de secunde.

Ogier, Zagreb
Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) de la echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sărbătoresc pe podium pe primul loc după ce au câștigat Campionatul Mondial de Raliuri la Zagreb, Croația pe 21.04.2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Fără să fie conștient de problema rivalului său, Evans a judecat greșit o curbă strânsă la dreapta în aceeași etapă și s-a rotit, pierzând 20 de secunde, în timp ce încerca să își îndrepte mașina în direcția corectă. Acest lucru a însemnat că Ogier, care ocupase locul al treilea încă din etapa de deschidere de vineri dimineață, a câștigat brusc un avans de 9,1s cu două etape rămase.

Spre deosebire de colegii săi, Ogier nu a făcut astfel de greșeli și l-a ținut la distanță pe coechipierul său de la Toyota. Evans a sărbătorit al doilea său triumf în Raliul Croației cu 9,7secunde și cel de-al 100-lea podium WRC.

“A fost un weekend greu”, a recunoscut Ogier, care a fost copilotat de Vincent Landais. “Știam că poziția noastră de start va fi o problemă, dar nu am renunțat niciodată și am menținut presiunea pe parcursul întregului weekend. Nu cred că am avut vreodată atât de multe astfel de momente într-un singur raliu, dar este plăcut să obțin victoria pentru echipă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ogier, Zagreb
Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația, la Zagreb, Croația, 21 aprilie 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Rezultatul de 1-2 al Toyota a crescut la șapte puncte avansul mărcii japoneze în Campionatul Constructorilor față de Hyundai. Dar nu totul a fost pierdut pentru Neuville, care și-a menajat mașina afectată până la final, la 36,1s în spatele lui Evans, ocupând locul trei.

Cele 18 puncte câștigate de Neuville, prin faptul că a condus sâmbătă seară, au ajutat la păstrarea șefiei seriei de piloți și îl conduce pe Evans cu șase puncte după runda a patra din 13 etape.

“Este ceea ce este”, a reflectat Neuville. “Am avut câteva zile minunate, dar din păcate astăzi nu a mers atât de bine. În final luăm puncte importante, așa că nu este atât de rău. Ne-ar fi plăcut să forțăm mai mult în Power Stage, dar mașinile acestea fără aripa spate sunt imposibil de pilotat.”

Ogier, Zagreb
Adrien Fourmaux (FRA) Alexandre Coria (FRA) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM este văzut în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația la Zagreb, Croația, 21 aprilie, 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Ott Tänak a avut o sperietură la mare viteză, când Hyundai-ul său a intrat pe un terasament de iarbă, dar estonianul și-a revenit rapid pentru a obține un loc patru. Inițial, el s-a confruntat cu presiunea din partea lui Adrien Fourmaux, o vedetă a celor de la M-Sport Ford, înainte ca francezul să coboare în clasament după ce a avariat direcția modelului său Puma, lovind un marcaj anti-cut în aceeași probă care i-a surprins pe Neuville și Evans.

Takamoto Katsuta a revendicat cele șapte puncte maxime disponibile pentru că a fost cel mai rapid pilot în Super Sunday, urcând pe locul cinci cu Toyota sa după problemele lui Fourmaux. Andreas Mikkelsen și Grégoire Munster au fost al șaselea și al șaptelea, în timp ce Nikolay Gryazin, Yohan Rossel și Sami Pajari au completat top 10.

WRC se întoarce pe pietriș luna viitoare pentru Vodafone Rally de Portugalia. Runda a cincea a sezonului are ca bază Matosinhos și se desfășoară în perioada 9-12 mai.

Ogier, Zagreb
Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) din echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația la Zagreb, Croația, 1 aprilie 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Clasamentul general:

1. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris 2h 40m 23.6s
2. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +9.7s
3. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +49.8s
4. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 N +58.6s
5. T Katsuta / A Johnston Toyota GR Yaris JPN +1m 55.5s
6. A Mikkelsen / T Eriksen Hyundai i20 N NOR +4m 1.0s

Clasamentul campionatului piloților (după runda 4 din 13):

1. T Neuville 86 points
2. E Evans 80
3. A Fourmaux 59

Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI

Sursa: GP24 Media
Photocredit: WRC Media Room
Sponsor: Red Bull Media House GmbH

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss