Latest Posts

Ogier îl conduce pe Sordo într-o bătălie care te ține cu sufletul la gură

Vizualizări: 11001

Sébastien Ogier s-a situat în fruntea clasamentului ACI Rally Monza după o luptă furioasă cu Dani Sordo în Alpii italieni sâmbătă dimineață.

Pendulul a oscilat între perechi timp de trei teste montane de viteză, lângă Lacul Como. Ogier, care în mod realist trebuie să câștige pentru a avea orice șansă de a obține un al șaptelea titlu Fia World Rally Championship, l-a condus pe spaniol cu 6,7s.

Liderul WRC, Elfyn Evans, a fost cu doar 0,8s în urmă, galezul agățându-se cu încăpățânare de coechipierul Toyota Yaris, Ogier, în încercarea sa de a obține un titlu inițial. Situația deja strânsă după prima zi completă de vineri a devenit și mai tensionată, când liderul Sordo și al doilea clasat, Esapekka Lappi, s-au ales cu o penalizare de 10 secunde pentru că au ratat aceeași curbă la testul de închidere de ieri de la Monza.

Deși o mare parte din zăpada care a acoperit regiunea s-a topit peste noapte, au existat pete semnificative de-a lungul turului, care au cerut prudență extremă.

Ogier a preluat imediat conducerea în etapa specială Selvino de 25,06 km, cu un timp uimitor. Sordo a ripostat cu o victorie pe Gerosa (11,09 km), pentru a recupera avantajul, deoarece Ogier a fost prea precaut. Dar francezul și-a restabilit ritmul și s-a întors în frunte după Costa Valle Imagna (22,17 km).

„Nu ne așteptam la zăpadă”, a recunoscut Ogier. „A fost o provocare și am încercat cu adevărat să rămân pe liniile create de mașinile din față. A doua etapă nu a fost bună. Am fost mult prea atent pentru a încerca să-mi salvez anvelopele, dar, în general, am trecut rapid peste tur, deci este o poziție bună.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sordo nu era dispus să accepte înfrângerea. „Prima etapă a fost frumoasă. Am fost atent la părțile mai puțin bune, dar am fost surprins cât de frumos se simțea mașina la început. Sentimentul la cea de-a doua etapă a fost același, dar pe ultima am pierdut puțin. Bătălia este încă în curs! ” el a spus.

Ogier îl conduce pe Sordo într-o bătălie care te ține cu sufletul la gură

Evans a urcat de la o poziție a patra la un loc al treilea în Selvino și s-a apărat de i20-ul lui Ott Tänak. Cel mai rapid timp din etapa finală a oferit un spațiu de respirație foarte necesar, în timp ce s-a întors la service-ul de la mijlocul stadiului în Monza, cu un avantaj de 8,2s față de estonian.

Lappi nu a putut egala ritmul celor din jur și a coborât pe locul cinci într-un Ford Fiesta, la 18,5s de poziția de conducere. A pierdut câteva secunde mai valoroase după ce a alunecat într-o margine la un ”ac de păr” final.

Kalle Rovanperä a fost al șaselea, într-un alt Yaris, finlandezul cedând timp după ce a pierdut controlul pe zăpadă și s-a lovit de un perete. Impactul i-a scos direcția de pe ax, costându-l și mai mult timp în restul turului.

Liderul WRC 3, Andreas Mikkelsen și Oliver Solberg au fost următorii, în timp ce Mads Østberg nu numai că a luptat pentru a lua avantajul WRC 2 de la Pontus Tidemand, dar a și urcat pe locul nouă în Citroën-ul său C3 R5. Emil Lindholm a completat clasamentul.

Thierry Neuville nu a repornit după retragerea sa de ieri. Hyundai Motorsport a ales să-l țină pe belgian departe de drumurile montane, în timp ce Ole Christian Veiby a pierdut trei minute după ce a alunecat și a rămas blocat pe un mal acoperit de zăpadă.

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss