More

  Latest Posts

  Ogier este pregătit să ia titlul după accidentul lui Evans

  Sébastien Ogier a ajuns la o distanță de o aruncătură de băț e de un al șaptelea titlu FIA World Rally Championship, după o zi de sâmbătă extraordinară la ACI Rally Monza.

  Francezul a finalizat penultima etapă a finalei sezonului cu un avans de 17,8s, cu Toyota sa Yaris, după ce adversarul său, favoritul campionatului, Elfyn Evans, a făcut un accident pe drumurile acoperite de zăpadă.

  Încă trei teste de viteză la celebrul circuit Cathedral of Speed din Monza, care acoperă 40,25 km, se află între Ogier și coroană – dar condițiile din nordul Italiei sunt atât de exigente încât nu va fi floare la ureche pentru pilotul în vârstă de 36 de ani.

  Evans, clasat pe locul trei, a fost cel mai rapid la testul Gerosa de ieri după-amiază, din Alpii italieni, când a fost luat prin surprindere. Yaris-ul său a alunecat pe un mal și s-a lovit de un copac.

  Ca un bun sportiv și coechipier, Evans a fugit înapoi pe drum pentru a-l avertiza pe Ogier cu privire la pericolul iminent și pentru a-și împiedica colegul să i se alăture în tufișuri.

  „Am ocolit un viraj pe dreapta, cu o frânare scurtă, iar suprafața asfaltului s-a schimbat. Când am frânat pe acea suprafață a fost la fel ca sticla și nu exista nicio șansă ca să încetinim deloc. M-a luat complet prin surprindere ”, a recunoscut un Evans dezamăgit. „Trebuie să fii acolo, trebuie să încerci. Nu poți câștiga nimic stând mereu în spate și cred că toată lumea trebuie să-și asume un fel de risc. De fapt, am avut schimbarea suprafeței în notițe, dar nu am anticipat că va fi atât de extremă ”.

  Pendulul a oscilat între Ogier și Dani Sordo într-o bătălie care ne-a ținut cu sufletul la gură, pe drumuri umede în principal, după ce o mare parte din zăpada care a acoperit zona s-a topit peste noapte.

  Conducerea s-a schimbat în fiecare etapă înainte ca Ogier să se îndepărteze de spaniol, care a ales prudența în fața curajului, după accidentul lui Evans de ieri după-amiază. Zăpada adâncă a făcut ca penultima etapă să fie anulată, dar Ogier nu a luat nimic de-a gata.

  „În acest moment, dacă aruncați o privire la clasificările campionatului, Elfyn este cu 14 puncte înaintea noastră, așa că trebuie să înscriem punctele”, a spus el.

  Ott Tänak a terminat pe locul trei, la 4,3s în spatele coechipierului Sordo. Dacă perechea păstrează acele locuri, ar fi suficient ca Hyundai Motorsport să păstreze titlul de producător.

  Finlandezii Esapekka Lappi și Kalle Rovanperä au fost al patrulea și al cincilea, cu un Ford Fiesta și o Yaris. Lappi a supraviețuit unei rotiri și Rovanperä a ieșit nevătămat după ce a alunecat într-un perete.

  Liderul WRC 3 Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg și Jari Huttunen au fost următorii, liderul WRC 2 Mads Østberg și Emil Lindholm completând clasamentul.

  Gus Greensmith și Ole Christian Veiby au ieșit după accidente violente în același viraj, în timp ce Thierry Neuville nu a repornit după retragerea sa de vineri, deoarece Hyundai a ales să-l țină pe belgian departe de drumurile montane.

   

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss