Latest Posts

Ogier este pregătit să ia titlul după accidentul lui Evans

Vizualizări: 10303

Sébastien Ogier a ajuns la o distanță de o aruncătură de băț e de un al șaptelea titlu FIA World Rally Championship, după o zi de sâmbătă extraordinară la ACI Rally Monza.

Francezul a finalizat penultima etapă a finalei sezonului cu un avans de 17,8s, cu Toyota sa Yaris, după ce adversarul său, favoritul campionatului, Elfyn Evans, a făcut un accident pe drumurile acoperite de zăpadă.

Încă trei teste de viteză la celebrul circuit Cathedral of Speed din Monza, care acoperă 40,25 km, se află între Ogier și coroană – dar condițiile din nordul Italiei sunt atât de exigente încât nu va fi floare la ureche pentru pilotul în vârstă de 36 de ani.

Evans, clasat pe locul trei, a fost cel mai rapid la testul Gerosa de ieri după-amiază, din Alpii italieni, când a fost luat prin surprindere. Yaris-ul său a alunecat pe un mal și s-a lovit de un copac.

Ca un bun sportiv și coechipier, Evans a fugit înapoi pe drum pentru a-l avertiza pe Ogier cu privire la pericolul iminent și pentru a-și împiedica colegul să i se alăture în tufișuri.

„Am ocolit un viraj pe dreapta, cu o frânare scurtă, iar suprafața asfaltului s-a schimbat. Când am frânat pe acea suprafață a fost la fel ca sticla și nu exista nicio șansă ca să încetinim deloc. M-a luat complet prin surprindere ”, a recunoscut un Evans dezamăgit. „Trebuie să fii acolo, trebuie să încerci. Nu poți câștiga nimic stând mereu în spate și cred că toată lumea trebuie să-și asume un fel de risc. De fapt, am avut schimbarea suprafeței în notițe, dar nu am anticipat că va fi atât de extremă ”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pendulul a oscilat între Ogier și Dani Sordo într-o bătălie care ne-a ținut cu sufletul la gură, pe drumuri umede în principal, după ce o mare parte din zăpada care a acoperit zona s-a topit peste noapte.

Ogier este pregătit să ia titlul după accidentul lui Evans

Conducerea s-a schimbat în fiecare etapă înainte ca Ogier să se îndepărteze de spaniol, care a ales prudența în fața curajului, după accidentul lui Evans de ieri după-amiază. Zăpada adâncă a făcut ca penultima etapă să fie anulată, dar Ogier nu a luat nimic de-a gata.

„În acest moment, dacă aruncați o privire la clasificările campionatului, Elfyn este cu 14 puncte înaintea noastră, așa că trebuie să înscriem punctele”, a spus el.

Ott Tänak a terminat pe locul trei, la 4,3s în spatele coechipierului Sordo. Dacă perechea păstrează acele locuri, ar fi suficient ca Hyundai Motorsport să păstreze titlul de producător.

Finlandezii Esapekka Lappi și Kalle Rovanperä au fost al patrulea și al cincilea, cu un Ford Fiesta și o Yaris. Lappi a supraviețuit unei rotiri și Rovanperä a ieșit nevătămat după ce a alunecat într-un perete.

Liderul WRC 3 Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg și Jari Huttunen au fost următorii, liderul WRC 2 Mads Østberg și Emil Lindholm completând clasamentul.

Gus Greensmith și Ole Christian Veiby au ieșit după accidente violente în același viraj, în timp ce Thierry Neuville nu a repornit după retragerea sa de vineri, deoarece Hyundai a ales să-l țină pe belgian departe de drumurile montane.

 

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss