More

  Latest Posts

  Ogier – Bătălia cu Loeb de la Monte Carlo „va fi o plăcere”

  Sebastien Ogier spune că va fi o „plăcere” să se lupte cu multiplul campionatul mondial Sebastien Loeb la Raliul de la Monte Carlo din acest weekend.

  Cei doi cei mai de succes piloți ai WRC sunt pregătiți să lupte pe faimosul asfalt din Monte Carlo, unde au împărțit 15 victorii între ei.

  Ogier, proaspăt încoronat campion de opt ori, urmează să participe la eveniment ca parte a unei campanii parțiale pentru Toyota, în urma deciziei de a-și reduce angajamentele WRC din acest an.

  El se va confrunta cu campionul de nouă ori Loeb, care nu a mai participat la un eveniment WRC de la ultimul său program part-time cu Hyundai în 2020, pilotul în vârstă de 47 de ani acceptând o înțelegere pentru a pilota un al patrulea M-Sport Ford Puma în Monte Carlo pentru ceea ce este în prezent un eveniment unic.

  În timp ce carierele lor în WRC s-au suprapus în mare măsură, cu ultimul succes la titlu al lui Loeb în 2012 și primul lui Ogier în 2013, perechea și-a unit forţele în 2011, când au fost coechipierii la echipa de uzină Citroen.

  Loeb a fost al șaselea la ultima sa ieșire la Monte din 2020, când Ogier a terminat pe locul al doilea la primul său raliu pentru Toyota, în spatele lui Thierry Neuville de la Hyundai.

  În acest weekend, niciunul dintre piloți nu va avea aspirații de campionat, ceea ce ar putea duce la o luptă fascinantă, deoarece cei doi conduc mașini hibride noi Rally1 pentru prima dată în competiție.

  Ogier se bucură de perspectiva unui alt Raliu la Monte Carlo împotriva lui Loeb, recunoscând că ar fi „bine pentru sport” și atrage o atenție suplimentară asupra evenimentului.

  „Întotdeauna vin să înving pe toată lumea, inclusiv pe Sebastien, desigur”, a spus Ogier.

  „Știu că toată această rivalitate dintre noi va declanşa discuţii, pentru că fanilor le place. Este bine să adaugi un pic de atenție suplimentară la raliu, este întotdeauna bine pentru sport.

  „Ne respectăm unul pe celălalt și am avut deja atâtea lupte în trecut. Dacă mai putem avea încă una, va fi o plăcere.”

  Ogier

  Îndreptându-se spre eveniment, cu un record de opt victorii, Ogier spune că ediția din acest an „nu va fi ușoară pentru nimeni”, deoarece echipajele se adaptează la noile mașini de Rally1 care, în opinia sa, sunt mai greu de condus.

  Pilotul de 38 de ani a avut timp limitat de testare cu noul Toyota GR Yaris, ultima sa ieșire venind într-un test pre-eveniment în Franța săptămâna trecută.

  „Este greu de știut dacă suntem pregătiți sau nu”, a spus Ogier.

  „Nu poți spune că ești 100% pregătit și probabil că nimeni nu este în acest moment. Trebuie să facem tot ce putem cu ceea ce avem.

  „Mașina este cu siguranță puțin mai dificilă de condus în condiții de aderență foarte scăzută. Dar este greu de spus unde suntem în comparație cu ceilalți și aceasta este marea întrebare.

  „Recent am văzut o cantitate decentă de accidente, că cred că asta confirmă ceea ce spun. Această mașină are o conducere mai dificilă, așa că nu cred că Monte Carlo va fi un raliu ușor pentru nimeni.

  Ogier recunoaște că este mai puțină presiune pe umerii săi acum nu mai este în lupta pentru campionat, dar încă mai are dorința de a performa puternic pentru a ajuta echipa Toyota în cursa pentru titlul de producători.

  „Bineînțeles că sunt mai relaxat decât oricând știind că nu fac un campionat întreg și elimină puțin presiunea”, a adăugat el.

  „Dar dorința de a performa și de a face bine există atunci când încep raliul.

  „Nu știu încă ce fel de strategie voi avea și va fi legată de felul în care mă simt în mașină. Este ceea ce am făcut întotdeauna în cariera mea și dacă mă simt bine voi putea să forțez, dar cred că cel mai important lucru este să încerc să găsesc un sentiment bun.

  „Personal, am ceva mai puțină presiune în campionat, dar echipa contează pe mine, deoarece, evident, la Monte am un record, așa că echipa se așteaptă să ofer câteva puncte bune. Asta trebuie să fac.”

  Deschiderea sezonului WRC de la Monte Carlo începe joi cu proba de dimineața, înainte de încă două etape seara.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss