Latest Posts

O dramă târzie îl vede pe Acosta încoronat Campion, iar pe Foggia eliminat

Vizualizări: 34695

Un accident târziu îl vede pe italianul Foggia doborât în virajul 3 din ultimul tur, iar Acosta câștigă pentru a-și asigura titlul mondial în 2021.

Într-o cursă Moto3 – Grande Prémio Brembo do Algarve de necrezut, Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) este încoronat Campion Mondial 2021, după ce a câștigat la Portimao pentru a doua oară în acest sezon.

Dennis Foggia (Leopard Racing) a fost eliminat în virajul 3 în ultimul tur, după ce a condus cea mai mare parte a cursei de la Portimao, în timp ce italianul se confrunta cu o durere târzie după o cursă senzațională.

Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) și Niccolo Antonelli (Avintia VR46 Academy) au urcat pe podium, dar ziua – și sezonul – îi aparțin lui Pedro Acosta.

Polesitter-ul Sergio Garcia (MuchoNeumatico GASGAS Aspar Team) a prins holeshot-ul în primul viraj, Adrian Fernandez (Sterilgarda Max Racing Team) învingându-l pe John McPhee (Petronas Sprinta Racing) pe deal. Foggia a pierdut câteva locuri în primul tur, dar a alunecat spre locul 1 la începutul turului 2, cu Pedro pe locul 12 la sfârșitul primului tur.

O dramă târzie îl vede pe Acosta încoronat Campion, iar pe Foggia eliminat

Cu toate acestea, Acosta își croia drum prin haita cu expertiză și începând cu turul 3, Pedro era pe locul 6. Foggia, în față, a avut un tur 3 stelar pentru a stabili cel mai rapid tur al cursei și a întins un avans față de Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) la 0,6 secunde.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Între timp, Pedro era acum pe locul 4 după ce i-a depășit pe Fernandez și pe McPhee – acesta din urmă s-a prăbușit nevătămat în virajul 13 din turul 5. Apoi, liderul Foggia a dispărut și, important pentru italian, coechipierul Xavier Artigas (Leopard Racing) a fost în primii trei – și i-a făcut viața dificilă lui Acosta.

În turul 9, Pedro l-a învins în cele din urmă pe Binder în virajul 5, iar primii doi în urmărirea titlului erau acum 1-2 la Portimao.

Foggia conducea în faţa lui Pedro cu 13 tururi rămase. Scufundându-se pe deal în primul viraj din turul 10, Acosta a condus pentru prima dată. Cu toate acestea, el a ieşit larg, permițându-le lui Foggia și Binder să treacă înapoi. Acum, însă, Acosta l-a avut alături pe coechipierul său Jaume Masia în calitate de aripi, Artigas coborând din top 10.

O dramă târzie îl vede pe Acosta încoronat Campion, iar pe Foggia eliminat

Virajul 5 din acelaşi tur l-a văzut pe Acosta apoi să preia conducerea, dar Masia i-a întors favoarea pe linia dreaptă. Pedro s-a uitat apoi în spatele lui și, făcând asta, a pierdut timp. Brusc, după ce a condus, Acosta a fost al șaselea – iar Foggia a condus din nou!

Aceasta a fost o bătălie titanică pentru titlu, cu Foggia în fruntea lui Binder și Acosta cu cinci tururi rămase până la final. În virajul său favorit 13, Pedro a luat locul secund de la Binder și, din nou, au fost Foggia și Acosta 1-2.

Cu trei tururi rămase până la final, virajul 3 l-a văzut pe Pedro depășindu-l pe Foggia. Virajul 5 l-a văzut pe Masia prăbușindu-se.

Mai erau două tururi. Foggia s-a revărsat în Pedro folosind slipstream-ul, dar așa cum stau lucrurile, Acosta avea să fie încoronat campion. Nu pentru mult timp însă. O mișcare strălucitoare pe interior în virajul 11 l-a adus pe Foggia din nou în frunte, în timp ce pilotii au marcat ultimul tur. Foggia 1, Acosta 2.

Dramă incredibilă în ultimul tur. Acosta a plonjat prin interiorul lui Foggia pentru conducere, o mișcare pe care am mai văzut-o înainte. Cu toate acestea, frânând prea târziu, Binder s-a ciocnit de spatele lui Foggia, care s-a prăbușit, Garcia fiind și el prins în incident. Inimă frântă pentru Foggia.

Acest lucru l-a lăsat pe Pedro ca lider al cursei. Fără a greși în ultimul tur, Acosta a luat victoria de pe locul 14 pe grilă pentru a fi încoronat Campion Mondial 2021, încheind un sezon fenomenal.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Moto3 găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss