GP24 Media

LATEST POSTS

Noul format de calificări pentru Formula E promite „autenticitate” în rezultatele viitoare

Formula
Vizualizări: 25139

Noul sistem de calificare cu knock-out al Formula E va oferi mai multă „autenticitate” rezultatelor sale, echipele și piloții lăudând formatul „mai corect”.

Sistemul de grupe mult defăimat, care răsplătea adesea piloții plasați în grupa a patra – populată de piloții cel mai jos clasaţi în campionat – era considerat a fi prea imprevizibil și era nepopular în rândul grilei. Pentru a rezolva acest lucru, noul sistem knockout din Formula E va consta acum din două grupe la start, dar piloților li se va permite să facă mai multe tururi cu schimbarea anvelopelor într-un interval de timp de 10 minute.

Primii patru din fiecare grupă vor trece la etapa „duelurilor”, care este un format de turneu eliminatoriu care va duce în cele din urmă la o luptă finală pentru pole position. Directorul echipei Jaguar, James Barclay, a considerat că modificările vor demonstra că Formula E nu are nevoie de modificări „artificiale” ale regulilor pentru a crea curse interesante, deși a adăugat că acest campionat ar trebui să fie deschis modificărilor dacă există probleme minore cu formatul.

„Cred că vom vedea mai multă autenticitate în rezultate”, a spus Barclay. „Cred că vom vedea, totuși, că nu a fost nevoie să fabricăm nimic artificial. Și cred că avem un sport care oferă, te uiți la calitatea piloților, a echipelor, a tehnologiei și a echipamentului pe care îl avem. Și am văzut timpii de la Valencia, două zecimi separau aproape 18 mașini. Deci nu avem nevoie de nimic artificial. Cred că sportul adevărat nu înseamnă să ai ceva artificial. Deci este o mișcare către asta, ceea ce cred că este important.”

Campionul în exercițiu, Nyck de Vries, a adăugat că modificările vor adăuga mai multă consistență piloților care ajung în locurile superioare ale grilei și este „curios” să vadă în ce mod diferă abordarea echipei sale Mercedes față de alte echipe.

„Cu siguranță cred că va introduce mai multă consistență și stabilitate”, a spus de Vries „Sunt cu siguranță în favoarea schimbărilor, dar, în același timp, mai trebuie să descoperim cât de practic se va desfășura. Evident că toată lumea și-a făcut temele pentru a pregăti aceste schimbări și suntem curioși să aflăm care sunt abordările altor oameni și filosofia lor față de schimbări.”

Formula

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 


Deși schimbarea formatului reduce dificultățile de calificare pentru echipele de top, NIO 333 și Dragon sunt de așteptat să piardă în acest proces. Oliver Turvey de la NIO 333 și Sergio Sette Camara de la Dragon au fost de acord cu această sugestie, dar Turvey a explicat că, deși schimbările îi vor afecta șansele pe termen scurt, noua calificare se va dovedi în cele din urmă un beneficiu pentru campionat.

„Trebuie să vedem, dar, în teorie, ne va îngreuna viața”, a spus Sette Camara. “Doar pe hârtie, pentru că traseele se îmbunătățesc prin sesiuni. Și acum nu va mai exista acel factor. Deci poate că nu schimbă nimic. Poate ne va penaliza, dar nu cred că ne va ajuta.” Turvey a adăugat: „Sezonul trecut, am avut destul de des grupa pentru avantajul piesei, așa că a jucat în mâinile noastre de câteva ori.

„Cred că anul acesta va fi ceva mai provocator în cele două grupe. Și, de asemenea, sesiunea mai lungă, sunt mai multe tururi, nu toată lumea are doar un singur tur. Deci cred că va fi un pic mai provocator, dar, în egală măsură, cred că este un lucru bun. Nu trebuie să ne bazăm doar pe situația grupelor, cred că noi, ca echipă, am vrut să ne câștigăm poziția. Dacă ne calificăm bine, vrem să câștigăm acea poziție. Va fi interesant.”

  • Mai multe ştiri despre Formula E găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES