GP24 Media

LATEST POSTS

Neuville se impune și obține o victorie dramatică în Raliul Japoniei

Neuville
Vizualizări: 22086

Belgianul Thierry Neuville se îndreaptă spre glorie, în timp ce Elfyn Evans ezită la finalul sezonului 2022. Persistența a dat roade pentru Thierry Neuville în finala Campionatului Mondial de Raliuri FIA, când a luat victoria FORUM8 Rally Japan de sub nasul lui Elfyn Evans.

Thierry Neuville, pilotul echipei Hyundai Motorsport, l-a condus pe rivalul de la Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, cu doar patru secunde înainte de finala de duminică, care a cuprins cinci etape, după ce a schimbat lovituri cu galezul încă de la prima etapă de vineri dimineață. Scena a fost pregătită pentru o ultimă zi palpitantă a sezonului 2022 WRC și, în timp ce mașinile au intrat în serviciul de dimineață pentru ultima dată în acest an, pneurile au fost subiect de discuție în oraș. Meteorologii din ambele tabere au avut de lucru și au existat opinii contrastante cu privire la faptul că va ploua sau nu la începutul după-amiezii.

Neuville
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Thierry Neuville a crezut că va fi așa și a luat o distribuție uniformă de cauciucuri Pirelli de compoziție dură, moale și pentru vreme umedă. Elfyn Evans, pe de altă parte, nu a fost convins și a optat pentru o împărțire 50:50 de pneuri de compoziție tare și moale. Se pare că acesta din urmă a făcut alegerea corectă când s-a apropiat la șase zecimi de Thierry Neuville, după ce l-a fulminat pe belgian prin Asahi Kougen. Totuși, emoțiile au fost de scurtă durată, deoarece dezastrul a lovit chiar la următorul test.

Din cauza unei erori de comunicare între Elfyn Evans și copilotul Scott Martin, cei doi au ieșit în decor într-o curbă la dreapta, lovind o bordură cu roata stânga spate a mașinii Toyota Gazoo Racing. Puncția rezultată a avut nevoie de mai mult de 1 min 30sec pentru a fi schimbată – oprind astfel deznodământul victoriei în timp ce se prăbușea în josul clasamentului.

Neuville
Elfyn Evans, Toyota Gazoo Racing. Raliul Japoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

În timp ce ploaia a sosit pentru ultimele două teste, aceasta nu a fost o grijă pentru Thierry Neuville. El a ajuns la sosire cu 1 min 11,3sec înainte de colegul de echipă Ott Tänak, care a beneficiat de suferința lui Elfyn Evans pentru a asigura un 1-2 important pentru Hyundai Motorsport pe terenul de acasă al rivalilor de la Toyota Gazoo Racing Gazoo Racing.

„Mă simt minunat”, a exclamat Thierry Neuville. „Nu a fost un weekend ușor sau un an ușor, dar să închei cu o victorie după ce ai arătat o viteză bună tot weekendul este un mod minunat de a încheia sezonul. Băieții noștri de la meteo au făcut o treabă incredibilă în acest weekend, așa că le mulțumesc lor și mulțumesc tuturor”.

Neuville
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Takamoto Katsuta a urcat și el în clasament în detrimentul coechipierului Elfyn Evans, asigurându-și al doilea podium al sezonului pe drumurile locale. În vârstă de 29 de ani a fost devansat de Tänak cu un minut la închiderea jocului, colegul său de la Yaris, Sebastien Ogier, fiind la doar 12,3 secunde în urmă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sebastien Ogier l-a devansat pe Elfyn Evans – care a terminat în cele din urmă pe locul cinci, cu o cursă curajoasă în penultimul test. Terminând la doar 2 min 23,6sec în urma învingătorului Thierry Neuville, francezul a rămas cu regretul a ceea ce ar fi putut fi, deoarece a pierdut aproape trei minute din cauza unei pene în dimineața zilei de vineri. Locul șase a fost ocupat de Gus Greensmith de la M-Sport Ford.

Neuville
Gus Greensmith, M-Sport Ford. Raliul Japoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Rezultatul final Raliul Japoniei:
1. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N 2hr 43min 52.3sec.
2. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 N +1min 11.1sec.
3. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +2min 11.3sec.
4. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris +2min 23.6sec.
5. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +4min 5.1sec.
6. G Greensmith / J Andersson GBR Ford Puma +4min 7.4sec.

Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2022 (pozițiile finale ale piloților):
1. K Rovanperä 255pts
2. O Tänak 205pts
3. T Neuville 193pts

Neuville
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES