Latest Posts

Neuville, cel mai rapid la încălzirea de la Monza

Vizualizări: 10241

Thierry Neuville a fost în mod lejer cel mai rapid în dimineața cețoasă de joi, în timpul shakedown-ului pentru ACI Rally Monza. Belgianul aduce cea mai mare experiență la această rundă finală a Campionatului Mondial de Raliuri FIA, după ce a terminat de două ori pe locul doi la proba de asfalt. El s-a folosit bine de această experiență pe drumurile Catedralei Vitezei, oprind cronometrele cu 2,1s mai repede decât coechipierul Hyundai i20, Ott Tänak. Sébastien Ogier a fost al treilea la Toyota Yaris, cu încă 0,7s în urmă.

Zăpada căzută ieri s-a topit, dar drumurile au rămas soioase, pe măsură ce ceața plutea deasupra complexului circuitului. Temperaturile s-au învârtit în jurul înghețului. Testul a prezentat un amestec de asfalt lin de curse și drumuri tehnice de serviciu. Neuville a ieșit rapid pentru a-și stabili timpul de referință în prima dintre cele trei treceri, cu 4,5s înaintea lui Ogier.

„Va fi un weekend interesant. Este o suprafață foarte alunecoasă pe shakedown, dar va fi și mai alunecoasă în raliu “, a recunoscut el.

Colegii Toyota Kalle Rovanperä și Takamoto Katsuta au ajuns pe pozițiile a doua și a treia în al doilea tur, înainte ca Ogier și Tänak să se plaseze înainte în ultima rundă. Perechea Yaris s-a clasat pe locurile al patrulea și al cincilea, Gus Greensmith completând topul primilor șase.

„Cred că veți observa că vremea este deja o mare provocare. Nu este mai ușor decât de obicei, deoarece secțiunile noroioase fac totul mai dificil ”, a explicat Ogier.

A fost o deschidere plină de emoții pentru favoritul la titlu, Elfyn Evans. Galezul, care deține un avans de 14 puncte în lupta pentru titlu, s-a învârtit pe asfalt la 1,3 km după începerea primei sale curse, deteriorând caroseria din spate a Yaris-ului său. În cele din urmă a terminat al nouălea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Neuville, cel mai rapid la încălzirea de la Monza

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss