GP24 Media

LATEST POSTS

Neuville, asul WRC, dornic de o ieșire în ETCR după schimbul de mașini Hyundai

Neuville
Vizualizări: 32168

Thierry Neuville, pilotul din Campionatul Mondial de Raliuri la Hyundai Motorsport, ar fi dornic să participe la o cursă ETCR după un exercițiu neobișnuit de schimb de mașini cu pilotul Hyundai ETCR Norbert Michelisz la circuit Zolder in Belgia.

Marca sud-coreeană a organizat o demonstrație specială pentru a-și prezenta modelul hibrid i20 N Rally1 și modelul Veloster N de 500 kW cu motor de competiție de tip turisme, în cadrul celei de-a patra etape a recent redenumitei Cupe Mondiale FIA ETCR – eTouring Car World Cup, desfășurată pe circuitul belgian. Thierry Neuville, pilotul WRC, a schimbat i20 N cu Veloster, în timp ce Norbert Michelisz, campionul WTCR din 2019, s-a urcat la bordul mașinii de raliu. Cei doi s-au așezat fiecare pe scaunul pasagerului din mașinile respective pentru a oferi sfaturi în abordarea mașinilor.

Neuville

Thierry Neuville a rămas impresionat de puterea mașinii ETCR, după ce a concurat anterior cu o mașină Hyundai TCR cu motor cu ardere internă în TCR Germania în 2019. De patru ori vicecampionul FIA WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) spune că ar putea fi tentat să participe la o etapă ETCR dacă programul său se va putea alinia cu seria în viitor. „Ce experiență minunată”, a declarat Thierry Neuville. „A fost pentru prima dată când am condus o mașină de curse electrică și a fost total diferit de tot ceea ce am făcut până acum”.

„Puterea de 500 kW a fost instantanee și foarte agresivă. A fost distractiv de condus, dar trebuie să recunosc că nu eram obișnuit să nu am niciun zgomot de motor sau de schimbare a treptelor de viteză. A trebuit să înțeleg, pentru că, în mod normal, frânăm cu cutia de viteze, iar aici a fost doar cu piciorul – mi-a plăcut. Am mai făcut curse TCR înainte, dar poate că în viitor mă voi înscrie și într-o cursă electrică”. Belgianul a adăugat că Norbert Michelisz „s-a descurcat foarte bine pentru faptul că are doar două tururi de experiență cu o mașină WRC”.

Neuville

„S-a simțit imediat în largul lui, la fel ca mine”, a adăugat Thierry Neuville. „Dar el este un pilot profesionist, așa că am știut că mă voi distra”. Norbert Michelisz, care urmărește de mult timp WRC, s-a bucurat de oportunitatea de a conduce Hyundai i20 N 2022 a lui Thierry Neuville, catalogând oportunitatea de a conduce pentru prima dată o mașină WRC drept o „experiență extraordinară”. „Am așteptat cu nerăbdare această zi încă de când a fost anunțată”, a declarat Norbert Michelisz, care a dezvăluit că a fost prima dată când a condus o mașină de raliu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Să stau alături de Thierry Neuville a fost o experiență extraordinară. Hyundai i20 N Rally1 se simte fantastic, iar cu sfaturile lui ai putut să prinzi senzația și să capeți încredere – nu-mi amintesc când m-am distrat ultima dată atât de mult!. Există o mare diferență față de modelul Veloster N ETCR; poți aluneca un pic mai mult. Poți simți cum funcționează sistemul hibrid; este unic. Puterea și accelerația pe care le oferă mașina sunt grozave”.

Neuville, asul WRC, dornic de o ieșire în ETCR după schimbul de mașini Hyundai

Norbert Michelisz, care se află pe locul șapte în actualul clasamentul ETCR, a remarcat că Thierry Neuville „din primul moment” a avut un feeling bun cu modelul Veloster. „Cunoștea punctele de referință, iar ritmul său era perfect”, a adăugat Norbert Michelisz. „Cu aceste mașini, este ușor să subestimezi cantitatea de viteză pe care o poți avea în viraje, care este cauzată în principal de lipsa sunetului produs de motorul cu ardere internă. A fost încrezător în partea din spate a mașinii. Dacă ar fi avut cinci tururi în plus, nu ți-ai fi dat seama că este un pilot de raliu. Am fost impresionat”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES