Latest Posts

NASCAR justifică penalizările de la Talladega

Vizualizări: 62291

Cea mai recentă etapă din NASCAR, care a avut loc pe Talladega Superspeedway, a fost puternic contestată, în urma penalizărilor împărțite de oficiali- ținând cont de regula liniei galbene. Denny Hamlin, a reușit să treacă cu bine de o investigație desfășurată după încheierea cursei, pastrandu-și victoria.

Poziția lui Hemlin a fost amenințată, după ce a depășit complet linia galbenă în virajul 4, când se afla în luptă liberă cu liderii cursei. NASCAR, a decis să nu îi acorde o penalizare, deoarece s-a considerat că pilotul a fost forțat să depășească limita, pentru a evita un incident.

Oficialii, în schimb, l-au sancționat pe Matt DiBenedetto (locul 2), care l-a scos pe William Byron în afara liniei galbene, fiindcă a încercat să îl depășească în ultimul tur.

O altă penalizare, l-a vizat pe Chase Elliott pentru un incident similar, însă nu i-a mai fost aplicată lui, ci pilotului Chris Buescher, care a pierdut locul 6.

Vice președintele senior al competiției NASCAR, Scott Miller, a explicat situațiile lui Hamlin și DiBenedetto: „A fost destul de evident. Numărul #21 (DiBenedetto), i-a împins pe ceilalți în afara limitelor pistei. Am observat același lucru și la monopostul #22 (Joey Logano), în timpul cursei.”

„Legat de #24 (Byron) și #11 (Hamlin), în opinia noastră, au depășit linia pentru a evita posibilele accidente. Pentru noi, totul a fost clar.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Miller a mai menționat faptul că NASCAR, nu dorește să elimine regula limitei galbene: „Fără regulă, probabil că ar avea loc și mai multe incidente. Nu avem nevoie de mai multe probleme decât am avut în această etapă. Nu stiu ce am mai putea face, poate să punem un zid. Chiar cred că avem nevoie de această restricție. Văzând toate proprietățile din împrejurimi, daca monoposturile ar fi libere să circule atât de larg, mai ales în virajul 3, ar fi haos.”

„Cred că e important să respectăm regula. Când ieși pe pistă și ești în mijlocul luptei, se întâmplă multe. E complicat să concurezi cu atâtea clădiri pe lângă. Dar astea sunt condițiile.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss