More

  Latest Posts

  NASCAR justifică penalizările de la Talladega

  Cea mai recentă etapă din NASCAR, care a avut loc pe Talladega Superspeedway, a fost puternic contestată, în urma penalizărilor împărțite de oficiali- ținând cont de regula liniei galbene. Denny Hamlin, a reușit să treacă cu bine de o investigație desfășurată după încheierea cursei, pastrandu-și victoria.

  Poziția lui Hemlin a fost amenințată, după ce a depășit complet linia galbenă în virajul 4, când se afla în luptă liberă cu liderii cursei. NASCAR, a decis să nu îi acorde o penalizare, deoarece s-a considerat că pilotul a fost forțat să depășească limita, pentru a evita un incident.

  Oficialii, în schimb, l-au sancționat pe Matt DiBenedetto (locul 2), care l-a scos pe William Byron în afara liniei galbene, fiindcă a încercat să îl depășească în ultimul tur.

  O altă penalizare, l-a vizat pe Chase Elliott pentru un incident similar, însă nu i-a mai fost aplicată lui, ci pilotului Chris Buescher, care a pierdut locul 6.

  Vice președintele senior al competiției NASCAR, Scott Miller, a explicat situațiile lui Hamlin și DiBenedetto: „A fost destul de evident. Numărul #21 (DiBenedetto), i-a împins pe ceilalți în afara limitelor pistei. Am observat același lucru și la monopostul #22 (Joey Logano), în timpul cursei.”

  „Legat de #24 (Byron) și #11 (Hamlin), în opinia noastră, au depășit linia pentru a evita posibilele accidente. Pentru noi, totul a fost clar.”

  Miller a mai menționat faptul că NASCAR, nu dorește să elimine regula limitei galbene: „Fără regulă, probabil că ar avea loc și mai multe incidente. Nu avem nevoie de mai multe probleme decât am avut în această etapă. Nu stiu ce am mai putea face, poate să punem un zid. Chiar cred că avem nevoie de această restricție. Văzând toate proprietățile din împrejurimi, daca monoposturile ar fi libere să circule atât de larg, mai ales în virajul 3, ar fi haos.”

  „Cred că e important să respectăm regula. Când ieși pe pistă și ești în mijlocul luptei, se întâmplă multe. E complicat să concurezi cu atâtea clădiri pe lângă. Dar astea sunt condițiile.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss