More

  Latest Posts

  MotoGP: Pedrosa va fi pilot de teste pentru KTM în 2021

  KTM a anunțat că va continua colaborarea cu Dani Pedrosa și Mika Kallio (în calitate de piloți de teste), în MotoGP, în 2021. Kallio a reprezentat un atu important pentru echipa de teste a celor de la KTM, în momentul în care au realizat proiectul din MotoGP. El a debutat cu motocicleta RC16, în 2016, în Valencia și de atunci, a avut numeroase wildcard-uri și apariții pe grilă.

  KTM și-a extins echipa de teste în 2019, angajandu-l pe Dani Pedrosa (31 de curse câștigate în MotoGP), după ce s-a retras din poziția de pilot full-time, la finalul sezonului din 2018. Pedrosa a fost un element esențial în conturarea RC16, iar acum Brad Binder și Miguel Oliveira (Tech3), au dus motocicleta pe prima treaptă a podiumului, de 3 ori în 2020.

  Șeful KTM, Pit Beirer, a declarat: „Suntem fericiți că putem păstra o oarecare stabilitate și informație, în actuala noastră echipă de teste. În 2020 am putut arăta cât de bine lucrăm în spatele cortinei, în programul din MotoGP, iar aportul lui Mika și a lui Dani, a contat mult, în ceea ce privește progresul nostru. Suntem aici de doar 4 ani, dar întreaga companie se mândrește cu faptul că setează noi standarde și creează amintiri minunate în MotoGP.”

  Pedrosa a dorit să adauge: „KTM își dorește mult să continue să progreseze, iar eu sunt foarte fericit că pot lucra cu ei. Vreau să le mulțumesc lui Pit Beirer, Stefan Pierer și celor de la Red Bull, pentru toată încrederea acordată.”

  Kallio l-a înlocuit pe Johann Zarco, în ultimele curse din 2019. În 2020 însă, Binder a primit locul lui Zarco, dar Kallio a avut ocazia să concureze în Portugalia, pe poziția lui Iker Lecuona (Tech3), când acesta a avut Covid-19

  . „E minunat să pot continua acest proiect”, a spus Kallio. „Am petrecut deja 5 ani cu această echipă și nu-mi vine să cred cât de repede trece timpul. A fost satisfăcător să văd cum se dezvoltă motocicleta și toate fazele prin care a trecut. Mai ales în 2020, cu victorii și podiumuri; a fost genial. E bine să vezi că munca asiduă dă roade. Am lucrat cu KTM pentru 11 ani, în timpul carierei – adică cam jumătate din timp.”

  „KTM este a doua mea familie și sunt mândru și fericit că fac parte din această companie. Cred că rezultatele de anul acesta, motivează pe toată lumea pentru 2021, deci abia aștept sezonul următor. Cred că acum avem tot ce ne trebuie ca să ajungem în top.”

  Sursa: MotoGP World Championship

  Photocredit: MotoGP World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss