Latest Posts

MotoGP: Modificările aduse regulamentului pentru 2021

Vizualizări: 15818

Comisia care se ocupă de desfășurarea Grand Prix-urilor a emis un set de îmbunătățiri ale Regulamentului Sportiv, legat de steagurile galbene, linia boxelor, limitări de viteză, existența unui wildcard etc.

Această comisie, este formată din: Carmelo Ezpeleta (Președinte Dorna), Paul Duparc (FIM), Herve Poncharal (IRTA), Davide Brivio (Suzuki), Luigi Dall’Igna (Ducati), Romano Albesiano (Aprilia), Mike Leitner (KTM), Takeo Yokoyama (Honda) și Lin Jarvis (Yamaha), în prezența lui Jorge Viegas (Președinte FIM), Carlos Ezpeleta (Dorna), Mike Trimby (Secretar IRTA), Mike Webb (Director de cursa), Corrado Cecchinelli (Director de tehnologie), Jean-Paul Gombeaud (Director Sportiv FIM) și a lui Frank Vayssie (Director CCR FIM). Ei au luat următoarele decizii:

Steagurile galbene – piloții care văd un steag galben sunt obligați să încetinească pentru a proteja piloții care au căzut de pe motor sau oficialii care sar în ajutor. Această decizie a comisiei, este implementată deja, de către Direcția de Curse. Piloții care trec pe lângă un steag galben, în sesiunea de antrenament, vor avea timpul din turul respectiv șters.

Viteza prea mare pe linia boxelor – penalizarea anterioară (o trecere pe linia boxelor) pentru viteza mărită pe linia boxelor a fost înlocuită cu obligativitatea de a executa două tururi lungi. (Oficialii FIM au dreptul să mai adauge penalizări, în funcție de gravitatea incidentului).

Depunerea unei garanții financiare pentru proteste și contestații – orice persoană, sau grup care face o contestație formală, va primi înapoi, suma depusă ca și garanție, în cazul în care se dovedește că avea dreptate. (Orice suma reținută de FIM va ajunge într-un cont pentru a fi folosită, eventual, în scopuri bune).

Wildcard (o oportunitate de a participa la o competiție sportivă fără a fi nevoie să participe la sesiunile de calificare sau să fie clasat la un anumit nivel) – din cauza pandemiei, în 2020 intrările pe bază de wildcard, au fost anulate. În 2021, acestea vor fi permise din nou, pentru toate clasele, cu un maxim de 2 intrări pe clasă, la fiecare eveniment. La fel cum se proceda anterior, în Moto2 și Moto3, intrările pe bază de wildcard vor fi luate în considerare doar dacă sunt orchestrate de o echipă existentă în campionat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cel mai bun Grand Prix din 2020 – comisia a decis că, datorită restricțiilor impuse de pandemie, niciun GP nu va primi titlul, în acest an. În schimb, un trofeu special, va fi oferit celor 10 circuite care au susținut evenimente în 2020, pentru a le recunoaște efortul imens depus, în sprijinirea Campionatului de MotoGP, în condițiile actuale.

Sursa: MotoGP World Championship
Photocredit: Roadracing World
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP World Championship

Latest Posts

Don't Miss