More

  Latest Posts

  MotoGP: Modificările aduse regulamentului pentru 2021

  Comisia care se ocupă de desfășurarea Grand Prix-urilor a emis un set de îmbunătățiri ale Regulamentului Sportiv, legat de steagurile galbene, linia boxelor, limitări de viteză, existența unui wildcard etc.

  Această comisie, este formată din: Carmelo Ezpeleta (Președinte Dorna), Paul Duparc (FIM), Herve Poncharal (IRTA), Davide Brivio (Suzuki), Luigi Dall’Igna (Ducati), Romano Albesiano (Aprilia), Mike Leitner (KTM), Takeo Yokoyama (Honda) și Lin Jarvis (Yamaha), în prezența lui Jorge Viegas (Președinte FIM), Carlos Ezpeleta (Dorna), Mike Trimby (Secretar IRTA), Mike Webb (Director de cursa), Corrado Cecchinelli (Director de tehnologie), Jean-Paul Gombeaud (Director Sportiv FIM) și a lui Frank Vayssie (Director CCR FIM). Ei au luat următoarele decizii:

  Steagurile galbene – piloții care văd un steag galben sunt obligați să încetinească pentru a proteja piloții care au căzut de pe motor sau oficialii care sar în ajutor. Această decizie a comisiei, este implementată deja, de către Direcția de Curse. Piloții care trec pe lângă un steag galben, în sesiunea de antrenament, vor avea timpul din turul respectiv șters.

  Viteza prea mare pe linia boxelor – penalizarea anterioară (o trecere pe linia boxelor) pentru viteza mărită pe linia boxelor a fost înlocuită cu obligativitatea de a executa două tururi lungi. (Oficialii FIM au dreptul să mai adauge penalizări, în funcție de gravitatea incidentului).

  Depunerea unei garanții financiare pentru proteste și contestații – orice persoană, sau grup care face o contestație formală, va primi înapoi, suma depusă ca și garanție, în cazul în care se dovedește că avea dreptate. (Orice suma reținută de FIM va ajunge într-un cont pentru a fi folosită, eventual, în scopuri bune).

  Wildcard (o oportunitate de a participa la o competiție sportivă fără a fi nevoie să participe la sesiunile de calificare sau să fie clasat la un anumit nivel) – din cauza pandemiei, în 2020 intrările pe bază de wildcard, au fost anulate. În 2021, acestea vor fi permise din nou, pentru toate clasele, cu un maxim de 2 intrări pe clasă, la fiecare eveniment. La fel cum se proceda anterior, în Moto2 și Moto3, intrările pe bază de wildcard vor fi luate în considerare doar dacă sunt orchestrate de o echipă existentă în campionat.

  Cel mai bun Grand Prix din 2020 – comisia a decis că, datorită restricțiilor impuse de pandemie, niciun GP nu va primi titlul, în acest an. În schimb, un trofeu special, va fi oferit celor 10 circuite care au susținut evenimente în 2020, pentru a le recunoaște efortul imens depus, în sprijinirea Campionatului de MotoGP, în condițiile actuale.

  Sursa: MotoGP World Championship

  Photocredit: Roadracing World


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss