More

  Latest Posts

  MotoGP: Mir a fost „mai inteligent” decât rivalii săi în 2020 – Marquez

  Pilotul Honda, Alex Marquez, consideră că noul campion din MotoGP, Joan Mir, a fost „mai inteligent și mai consecvent”, decât restul grilei, în 2020. Mir a obținut titlul duminică, la Valencia, după ce a încheiat cursa pe locul 7.

  Pilotul Suzuki, a fost la un pas de titlu, după victoria sa din GP-ul European, care i-a oferit un avantaj de 37 de puncte, înaintea etapei de duminică. Mir a urcat pe podium de cele mai multe ori, în 2020 și a încheiat aproape toate cursele, în top 5, spre deosebire de rivalul său, Fabio Quartararo. El Diablo, deși a avut 3 victorii, nu a mai urcat pe podium și a mai fost în top 5, doar o dată, în acest an.

  „A fost consecvent”, a spus Marquez, când a fost întrebat, despre succesul lui Mir. „Daca ar mai fi fost cineva, la fel de consistent, ar fi fost alt campionat. Deobicei, în lupta pentru titlu, știi de la început cine va câștiga, dar anul ăsta a fost tare ciudat. Au fost multe suișuri și coborâșuri, mai ales din partea piloților Yamaha.”

  „Nici Andrea Dovizioso nu a fost prea consecvent. Dar Mir a fost inteligent și a făcut o treabă bună, când a reușit să obțină titlul pentru Suzuki. A fost mai inteligent și mai consecvent decât oricine altcineva.”

  Marquez spune că performanța lui Mir, din al doilea an al său, în clasa premier, îl motivează pentru 2021, dar admite faptul că, întoarcerea fratelui sau Marc, va face totul „mult mai dificil”:

  „Cred, sau sper, că situația cu Covid-ul se va schimba și că vom avea un an normal. Deci totul va fi diferit. Marc se întoarce, deci va fi din nou mai greu, mai dificil. E adevărat că asta mă motivează, pentru că am văzut că în MotoGP, orice este posibil, trebuie doar să ai încredere în tine. Este un exemplu bun și pentru cei din Moto2, care ar dori să ajungă aici – dacă muncești din greu, și ai un motor bun, poți câștiga campionatul.”

  Sursa: motogp.com

  Photocredit: motogp.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss