GP24 Media

LATEST POSTS

MotoGP: Mir a fost „mai inteligent” decât rivalii săi în 2020 – Marquez

Vizualizări: 11515

Pilotul Honda, Alex Marquez, consideră că noul campion din MotoGP, Joan Mir, a fost „mai inteligent și mai consecvent”, decât restul grilei, în 2020. Mir a obținut titlul duminică, la Valencia, după ce a încheiat cursa pe locul 7.

Pilotul Suzuki, a fost la un pas de titlu, după victoria sa din GP-ul European, care i-a oferit un avantaj de 37 de puncte, înaintea etapei de duminică. Mir a urcat pe podium de cele mai multe ori, în 2020 și a încheiat aproape toate cursele, în top 5, spre deosebire de rivalul său, Fabio Quartararo. El Diablo, deși a avut 3 victorii, nu a mai urcat pe podium și a mai fost în top 5, doar o dată, în acest an.

„A fost consecvent”, a spus Marquez, când a fost întrebat, despre succesul lui Mir. „Daca ar mai fi fost cineva, la fel de consistent, ar fi fost alt campionat. Deobicei, în lupta pentru titlu, știi de la început cine va câștiga, dar anul ăsta a fost tare ciudat. Au fost multe suișuri și coborâșuri, mai ales din partea piloților Yamaha.”

„Nici Andrea Dovizioso nu a fost prea consecvent. Dar Mir a fost inteligent și a făcut o treabă bună, când a reușit să obțină titlul pentru Suzuki. A fost mai inteligent și mai consecvent decât oricine altcineva.”

Marquez spune că performanța lui Mir, din al doilea an al său, în clasa premier, îl motivează pentru 2021, dar admite faptul că, întoarcerea fratelui sau Marc, va face totul „mult mai dificil”:

„Cred, sau sper, că situația cu Covid-ul se va schimba și că vom avea un an normal. Deci totul va fi diferit. Marc se întoarce, deci va fi din nou mai greu, mai dificil. E adevărat că asta mă motivează, pentru că am văzut că în MotoGP, orice este posibil, trebuie doar să ai încredere în tine. Este un exemplu bun și pentru cei din Moto2, care ar dori să ajungă aici – dacă muncești din greu, și ai un motor bun, poți câștiga campionatul.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: motogp.com
Photocredit: motogp.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES