Latest Posts

MotoGP Le Mans: Martin se impune în fața lui Marquez și Bagnaia

Vizualizări: 20752

Jorge Martin câștigă cursa de MotoGP de la Le Mans. El se impune într-un final dramatic în fața lui Marc Marquez și Francesco Bagnaia.

Jorge Martin completează tripla reușită în weekendul MotoGP de la Le Mans! După pole position și victoria la sprint, el câștigă și Marele Premiu. Într-un final captivant, Martin i-a învins pe Marc Marquez și Francesco Bagnaia, Marquez smulgându-i locul doi lui Bagnaia în ultimul tur.

Cei trei piloți de pe podium formează acum și primul trio în clasamentul general. Martin conduce cu 38 de puncte în fața lui Bagnaia și cu 40 de puncte în fața lui Marquez.

Scena cheie a cursei de MotoGP de la Le Mans

Cu cinci tururi înainte de final, al doilea atac al lui Martin asupra lui Bagnaia în șicana Dunlop funcționează. Ca urmare, Bagnaia se lipește de roata din spate a colegului său de la Ducati timp de câteva tururi, dar nu reușește să lanseze un atac decisiv.

Le Mans, Martin, MotoGP

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

MotoGP Le Mans: Desfășurarea cursei

Grila de start: 1. Martin, 2. Bagnaia, 3. Vinales, 4. Di Giannantonio, 5. Bezzecchi, 6. A. Espargaro, 7. Acosta, 8. Quartararo, 9. Morbidelli, 10. Bastianini, 11. Bagnaia, 12. Bagnaia, 13. Bagnaia, 14. Bagnaia, 15. Bagnaia, 16. Bagnaia, 17. Bagnaia, 18. Bagnaia, 19. Bagnaia. Miller, 12. Oliveira, 13. M. Marquez, 14. R. Fernandez, 15. Zarco, 16. Rins, 17. A. Marquez, 18. Mir, 19. Nakagami, 20. A. Fernandez, 21. Marini, 22. Binder

Start: Bagnaia pleacă cel mai bine și virează în șicana în fața lui Martin, cel care se află în pole position. Vinales este nevoit să ia ieșirea de urgență pe locul trei și coboară pe locul cinci. Înaintea lui se află Aleix Espargaro și Di Giannantonio. În spatele lui Vinales se află Acosta, Bastianini, Marc Marquez și Bezzecchi.

Turul 2: Acosta îl depășește pe Vinales în virajul 6 și este acum al cincilea.

Turul 3: Marquez îl prinde pe Bastianini în șicana Dunlop și astfel ocupă locul șapte.

Acosta îl atacă pe Di Giannantonio în virajul opt, dar exagerează și alunecă de pe roata din față. El este scos din cursă. Primul abandon pentru debutantul de la MotoGP.

Turul 4: Bezzecchi a căzut! Își aruncă Ducati-ul în pietriș într-un duel cu Bastianini în virajul 6.

Turul 7: Marquez ajunge lângă Vinales în drumul spre șicana Dunlop, dar Vinales rezistă și își păstrează locul 5. Între timp, grupul de frunte cu Bagnaia, Martin, Aleix Espargaro și Di Giannantonio s-a distanțat cu aproape o secundă.

Martin, MotoGP, Le Mans

Turul 8: Di Giannantonio îl atacă pe Aleix Espargaro în virajul 6, îl depășește pentru scurt timp, dar este nevoit să intre pe contrasens și să îl lase din nou să treacă pe pilotul Aprilia.

Turul 10: Di Giannantonio îl depășește pe Aleix Espargaro și este acum al treilea. El este la puțin sub o secundă în spatele duo-ului de frunte format din Bagnaia și Martin.

Turul 11: Aleix Espargaro este acum pasat. Vinales și Marc Marquez îl depășesc în câteva viraje.

Turul 12: Bastianini îl trimite pe Aleix Espargaro în ieșirea de urgență de la șicana din virajul 9/10 și ocupă locul șase, dar el însuși ia o scurtătură. Scena este investigată de comisari, iar Bastianini este penalizat cu o penalizare de tip longlap.

Turul al 14-lea: Bastianini se întoarce în longlap și coboară de pe locul șase pe locul nouă.

Marc Marquez îl depășește pe Vinales pentru locul patru. Vinales a ieșit în larg în virajul 8.

Turul 15: Joan Mir a ieșit din cursă.

Turul 17: Marquez îl atacă pe Di Giannantonio în șicana Dunlop, dar acesta rezistă cu toate forțele și își apără locul trei.

Quartararo a căzut! Era pe un bun loc șase în cursa de acasă.

Martin, MotoGP, Le Mans

Turul 18: Marquez își repetă atacul asupra lui Di Giannantonio și este depășit. Di Giannantonio este nevoit să treacă pe la ieșirea de urgență și pierde și el locul patru în favoarea lui Vinales. Di Giannantonio este, de asemenea, prea rapid pe scurtătura sa și trebuie să ia o penalizare pentru tura lungă. Marquez este acum al treilea, la două secunde în spatele celor doi lideri.

Turul 20: Martin atacă în șicana Dunlop, dar nu reușește să țină linia și Bagnaia preia din nou conducerea. Între timp, Marquez și Vinales se apropie unul de celălalt.

Turul 21: Următorul atac al lui Martin, dar de data aceasta ține linia impecabil și preia conducerea! Marquez a ajuns din urmă duo-ul din frunte.

Turul 25: Martin greșește în virajul trei, ceea ce închide micul decalaj care se deschisese între timp. Bagnaia se așează lângă el pe banda exterioară în virajul 6, dar nu poate ataca cu adevărat.

Turul 26: Martin, Bagnaia și Marquez încep ultimul tur la o jumătate de secundă unul de celălalt.

Martin, MotoGP, Le Mans

Al 27-lea și ultimul tur: Marquez îl depășește pe Bagnaia în virajul 9 și trece pe locul doi.

Finish: Martin câștigă cu 0,446 secunde în fața lui Marquez, iar Bagnaia se află pe locul trei, la 0,585 de secunde. Bastianini ocupă P4 în fața lui Vinales, Di Giannantonio și Morbidelli. Binder urcă de pe ultimul loc pe grilă pe locul opt. Aleix Espargaro trebuie să se mulțumească cu locul nouă, urmat de Alex Marquez, Raul Fernandez și Johann Zarco. Augusto Fernandez, Takaaki Nakagami și Alex Rins ocupă ultimele puncte.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss